Městské divadlo Brno [Činoherní scéna]

Drahý Evane Hansene

Premiéra: 21.9.2024 | 3:00
Předpremiéry od března 2024. Překlad: Zuzana Čtveráčková, Petr Gazdík. Dramaturgie: Miroslav Ondra. Scéna: Christoph Weyers. Kostýmy: Andrea Kučerová. Choreografie: Aneta Majerová. Dirigent: Daniel Kyzlink. Režie: Stanislav Moša.
Komorní muzikál. Sedmnáctiletý Evan Hansen je úplně normální americký středoškolák, avšak ve svém životě to rozhodně nemá lehké. Žije sám s přepracovanou matkou, ve škole je šikanován a sám trpí sociální úzkostí a depresí. Od svého terapeuta dostane za úkol sám sobě psát dopisy, ve kterých bude popisovat, co bude na každém dni dobré. Evanův dopis se však dostane do nepovolaných rukou a po sérii nešťastných náhod a nedorozumění se Evan začne zaplétat do kolotoče lží a napínavých situací...
Městské divadlo Brno
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
86 %
86131000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
Aktuálně pro tuto inscenaci neevidujeme žádný termín.
Aktuálně pro tuto inscenaci neevidujeme žádný termín.

Volby

Hodnocení (13)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Ivetta  90 %
24.4.2024 | 7 hodnocení
+ souhlasím
Emočně silné představení. Super scéna s využitím audio prvků,bravurně využitých v emotivním konci první poloviny. J.Brožek je jednoznačně adept na Thálii! Jeho ztvárnění studenta je top. Ocenění zaslouží všichni herci studentů. Jsou skvělí a postavy dobře napsané. Oproti rodičům, kteří i přes délku představení prostoru tolik nemají. Mimoděk zazní, že Evanova matka s ním žije sama (a jako zdravotnice studuje kursy, aby byla asistentkou advokáta??)Charaktery Connorových rodičů jsou patrné také až ve druhé půlce. Je to nevděčné jak pro hraní, tak zpěv, i tak mě procítěný song Evanovy matky (A. Antalová) ke konci dojal.Kapela skvělá!
Jan456  80 %
23.4.2024 | 225 hodnocení
+ souhlasím
Myslím, že se se jedná o emocemi nabitý příběh, který se podařilo velmi přesně inscenovat. Myslím, že nominace na Thalii by toto představení neměly minout a to zejména J. Brožka, kterého jsem viděl já. Ano, A. Antalová má své nejlepší pěvecké roky už bohužel za sebou, ale herecky je velice přesná a přesvědčivá. Moc se mi to líbilo a držím inscenaci palce, aby se hrála dlouho a oslovila masy lidí.
Layer  90 %
22.4.2024 | 111 hodnocení
+ souhlasím
Vynikající inscenace s velkým a smysluplným tématem, které se dotkne snad každé generace. Pěvecky náročné party zvládají herci plus mínus s přehledem a je moc těžké herecky vyzdvihnout někoho konkrétního, protože vše se děje v naprosté souhře. Vedle skvělého M. Salvadoriho, moc zaujala přesná Eliška Skálová a Lukáš Janota. A Alena Antalová rozhodně nepřehrává - je naprosto famózní!
Aperolka  80 %
7.4.2024 | 53 hodnocení
+ souhlasím
Představení neskutečně odsýpalo a příběh mě naprosto pohltil. Jan Brožek si mě jako Evan Hansen okamžitě získal. Zejména finále první půlky bylo neuvěřitelné silné. Výborní byli též Dagmar Křížová a Daniel Rymeš, ale řekla bych, že obsazení celkově dopadlo skvěle. Jedinou výjimkou je Alena Antalová v roli Evanovy matky, jejíž výkon mi tentokrát bohužel připadal už trochu moc afektovaný.
RaB  90 %
30.3.2024 | 366 hodnocení
+ souhlasím
Jedno velké wau. S. Moša dostál svému jménu a jeho pojetí DEH se mi v mnohém líbilo více než na West Endu (zejména finále první části je neskutečné!). Jan Brožek vystavěl svého Evana neuvěřitelně uvěřitelně, hlasově jistý - skvělé. Úžasní též D. Křížová, E. Skálová a L. Matouš.
Poprvé v Česku jsem viděl dokonalou práci světel!

Jediné negativum - již zmíněná A. Antalová - to si opravdu říká o přeobsazení - to je hodně špatné herecky i pěvecky (třeba taková R. Coufalová by byla trefou do černého a její So big/so small by nás dostalo všechny - ona takové emotivní role umí).
Rejpalka  70 %
23.3.2024 | 209 hodnocení
+ souhlasím
Přiznávám, že mě celé Evanovské šílenství úplně minulo. Ano, má to hezké písničky s nějakým poselstvím, ale totálně mě hněte, že všichni mu odpustí a jede se dál. V obsazení pro mě vynikla Dáša Křížová. Jan Brožek jako Evan byl fajn. Antalová hrozná. Celkově mě to představení přišlo takové nijaké. Snad se to do oficiální premiéry zlepší.
Ada99  90 %
22.3.2024 | 11 hodnocení
+ souhlasím
Měla jsem trochu strach z toho, jak Mdb tohle broadwayské představení zvládne, ale mé pochyby se rozplynuly hned po začátku. Úžasná scéna a herecké i pěvecké výkony (viděno se Slavadorim) všech herců. Odcházela jsem nadšená a myslím, že žádny fanoušek DEH ani ten, co nikdy tenhle muzikál před tím nebyl, nebude zklamaný.
Johanka17  100 %
18.3.2024 | 46 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Viděla jsem obě obsazení a mě uhranul bezchybný výkon Jana Brožka, jednoznačný adept na Thálii! Herecky dokonalý, ale hlavně pěvecky bezchybný! Perfektně vykreslená komplikovaná povaha Connora je zásluhou D.Rymeše a uvolněný L.Matouš - společně vytvořili silné scény, které bavily i dojímaly. Tato emoce mě minula při scénách A.Antalové, příliš teatrální a pěvecky hodně na hraně. Skvělí a dokonale zpívající L.Janota, D.Křížová a L.Bergerová.
JaneEyre  90 %
17.3.2024 | 113 hodnocení
+ souhlasím
(+3)
90-95%
Již v prvních chvílích jsem byla unešena vynikajícím výkonem Marca Salvadoriho. Byl ztělesněním Evana, zvládl dokonale zahrát vše výrazem i tělem, obdivovala jsem gesta, která dělal a pěvecky byl také výborný. Při mém druhém zhlédnutí musím také vyzdvihnout Jana Brožka v titulní roli, ale ač byl skvělý, nezasáhl mě tolik jako M. Salvadori. Dále jednoznačně zářila dokonalá Dagmar Křížová. Libor Matouš také perfektní! Ostatní herci také předvádí výborné výkony.
Překlad je z velké části povedený, režie však mohla být lépe vedena, délka mohla být kratší. Dále hezky vynikl hezky orchestr. Vskutku silný zážitek, rozhodně se vydám znovu!
Yalka  90 %
17.3.2024 | 14 hodnocení
+ souhlasím
Viděli jsme s Janem Brožkem v titulní roli a byl opravdu skvělý, jakoby se pro roli Evana narodil. Celé obsazení se povedlo, herci si fakt skvěle sedli. Daniel Rymeš jako Connor byl dokonalej, Libor Matouš si roli Jareda zjevně užíval. V poslední době jsem se s MdB moc nepotkávala, ale tohle mě fakt potěšilo.
Jediný, kdo mě úplně nepřesvědčil, byla Alena Antalová v roli Evanovy matky, přišlo mi, že zbytečně přehrává.
Viděno s V + A, 16. 2. 2024 (předpremiéra).
Evan: Jan Brožek, Heidi: Alena Antalová, Zoe: Dagmar Křížová, Connor: Daniel Rymeš, Cynthia: Lucie Bergerová, Larry: Lukáš Janota, Jared: Libor Matouš, Alana: Eliška Skálová.
DivadelniFan  80 %
16.3.2024 | 346 hodnocení
+ souhlasím
(+3)
85%
Začněme mínusy - ukrutná délka, některé kýčovité projekce, vypjaté scény tlačeny až moc na sílu (méně je někdy více) a docela jednotvárná režie.

Nicméně, muzikál je to skvělý a MdB si stále drží laťku velmi vysoko. Zaujala mě jednoduchost scény a efektivní videa na obrazovkách. Závěr první půlky byl za mě vrcholem představení! Z herců ční Libor Matouš a zejména fantastická Dagmar Křížová. Hlavní role je obsazena víc, než skvěle. Oba pánové na jevišti nechávají vše, co můžou, mě si ale více získal Marco Salvadori. Herecky mi přišel zajímavější a "promakanější", měl takovou hezkou dětskou jiskru v oku a jeho zpěv měl výraznější gradaci.
Meggi89  70 %
17.3.2024 | 2 hodnocení
+ souhlasím
Dear Evan Hansen je jeden z nejlepších muzikálů, který jsem kdy viděl. Bohužel tomu tak nebylo na jevišti MdB. Chyběla tomu jednoduchost (příšerné projekce, divná scéna, neustále sjíždějící a vyjíždějící obrazovky...proč?) Celá inscenace je přerežírovaná a přitom jaksi nezrežírovaná. Herci chodí po jevišti, dělají gesta, ale nemám pocit, že by věděli proč. Nějak to celé "sedí na zadku", je to pomalé...
V titulní roli jsem viděl oba kluky. Oba jsou famózní, ale za mě s přehledem vede Honza Brožek. Pěvecky si dává všechny party s naprostou lehkostí, herecky je absolutně uvěřitelný... Mrzí mě výkon Aleny Antalové. Hlavně po pěvecké stránce...
Jedině_subjektivně  100 %
17.3.2024 | 3 hodnocení
+ souhlasím
(+3)
Co se týče ústřední, jediné se alternující dvojice kluků, oba jsou skvělí, je to vskutku náročná role, přesto je Marco Salvadori Evanem tělem i duší.

Jako u každého komorního muzikálu MdB, jsem spokojená s kompletně celým obsazením.

Přesto vyzdvihnu famózní Dášu Křížovou, ta si vždycky ukradne srdíčko diváka :).

A nemohu opomenout ani Alenku Antalovou. Ve druhé půlce nebyla scéna, kdy by neměla tváře pokropeny slzami. Stejně tak mě zasáhlo, když se rozplakala i Lucka Bergerová. Téma odmítané matky je napříč díly vždy obrovsky silné téma.

První český Evan Hansen se neuvěřitelně povedl! ...v MdB nic neobvyklého ^^

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.