Hlavní obsah
Sport

Bohemians ztratili vyhraný zápas ve Zlíně. Nevyhráli už podesáté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

archivní fotografie

Ve 25. kole Fortuna ligy přivítal Zlín na svém hřišti Bohemians. Jednalo se o záchranářský duel, protože oba mančafty se nacházejí ve spodní skupině o udržení.

Článek

Až na poslední vzájemný duel se klokanům na zlínské Letné celkem daří. První poločas nabídl na podmáčeném trávníku obstojnou podívanou. Po čtvrthodině hry poslal hosty do vedení jejich nejlepší střelec Erik Prekop a přidal tak pátou trefu v ročníku. Ani v druhém dějství se příznivci obou táborů nenudili a viděli další tři góly a konečnou remízu 2:2. Bohemians přišli o vedení 2:0 a natáhli sérii bez vítězství na deset zápasů.

Marodka Bohemians se opět rozrostla

Jakoby toho nebylo málo, na marodku klokanů se nově před zápasem ve Zlíně přidali obránce Jan Vondra a křídelník Martin Hála. Vykartovaný byl navíc i mladý bek Adam Kadlec. Místo Vondry nastoupil po delší době na stoperu Antonín Křapka. Poprvé od příchodu do Bohemky dostal v základní sestavě možnost univerzál Jan Shejbal. Po roce se na fotbalové trávníky vrátil Ondřej Petrák a byl klokaním žolíkem v průběhu utkání.

Domácí Zlín vyslal na hřiště osvědčenou sestavu. Na lavičce začal Vukadin Vukadinovič a zůstal na ní i kapitán Dominik Simerský. Oba posléze nastoupili a oživili hru. Hlavně Simerský sehrál výraznou roli.

Brankář Dostál držel opět Zlín nad vodou

Už je to takový zlínský zvyk. Když ševcům teče do bot, prohrávají a soupeř má další šance na přidaní pojistky, zjeví se brankář Stanislav Dostál a bravurně chytá soupeři jednu střelu za druhou. V prvním i druhém poločase doslova čaroval a vyhořeli na něm Milan Ristovski, Erik Prekop, Robert Hrubý a Matyáš Kozák.

Jinak tomu nebylo ani v zápase s Bohemians. V 15. minutě sice vyslal středem hřiště průnikovou přihrávku Jan Kovařík a Prekop poslal hosty do vedení. Za zmínku stojí také velká šance domácího Antonína Fantiše, který neusměrnil přesný centr Tomáše Čelůstky a branku Romana Valeše hlavou minul. Na konci prvního poločasu chytil Dostál stoprocentní šanci z malého vápna Ristovskimu a do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal velkým náporem zlínských fotbalistů. Po pár standardních situacích a závarech přišel šok na druhé straně. Rohový kop Bohemians přetavili v druhý gól. Kovařík krásně poslal míč na hlavu střídajícího Ondřeje Petráka a ten zvýšil na 2:0. Kovařík si připsal druhou asistenci v utkání a Petrák se trefil po minutě na hřišti, kdy vystřídal v 55. minutě Shejbala.

Klíčové vysunutí stopera Černína

Po hodině hry se zdálo, že klokani mají vítězství v kapse. Nestalo se tak, a klíčové rozhodnutí bylo vysunutí obrovitánského zlínského stopera Jakuba Černína do ofenzivy. Velký nedůraz předvedl v 63. minutě prakticky celý tým Bohemky. Právě Černín se na pravé straně uvolnil přes Michala Berana, poslal centr do vápna a nikým nehlídaný Fantiš hlavou zavěsil. Zlínští hrozili hlavně z dlouhých centrů a závarů ve vápně. Velké šance si na rozdíl od Bohemians příliš nevytvářeli. Šance na zvýšení měli Hrubý a Kozák. Dostál ale pokaždé skvěle míč vyrazil a šance na bod stále žila.

Zlínu se čtvrthodinu před koncem podařilo z nenápadné akce vyrovnat. Prsty v gólu měli dva střídající hráči. Tomáš Schánělec udělal ve vápně Bohemky zmatek, ze kterého těžil Simerský a přesnou střelou k tyči vyrovnal. Za dvě minuty mohl být dokonán velký obrat. Černín za vápnem vypálil skákavý míč a pouze těsně minul tyč Valeše. Poslední šance přišla těsně před koncem, kdy sám v malém vápně minul Schánělec hlavičkou branku. Zlín mohl utkání nakonec klidně vyhrát. Naopak Bohemians tak přišli o dvougólové vedení po stupidních chybách a nedůrazu ve vlastní šestnáctce.

Zajímavý zápas 25. kola Fortuna ligy skončil zřejmě zaslouženým smírem 2:2. Klokani tak mohou litovat promarněné šance na vítězství, byli fotbalovější, nikoliv však efektivnější.

Slončík měl být vyloučen

Mladý domácí záložník Tom Slončík mohl po zápase poděkovat hlavnímu sudímu Marku Radinovi, který ho ani v jednom případě nevyloučil. Ve 32. minutě dal Slončík ostře loktem stoperu Lukáši Hůlkovi, i když asi nevědomky. Pokud jste však ve čtvrtek viděli zápas Evropské ligy mezi Slavií a AC Milán, kdy Tomáš Holeš dostal červenou kartu za nevědomý faul, můžeme říct, že i Slončík mohl být v tomto případě vyloučen.

Sudí Radina nevyhodil Slončíka ani ve druhém poločase. Se žlutou kartou hrající záložník nevybíravě fauloval Kozáka a po odpískání měl na sudího ještě velké připomínky. Ten ovšem udělil žlutou kartu Lukáši Bartošákovi. Nepochopitelné rozhodnutí. Trenér Bronislav Červenka pak záložníka ihned vystřídal, aby zamezil jeho vyloučení.

Zápas v duchu střídajících žolíků

Na straně Bohemians uzdravený Ondřej Petrák a na zlínské straně Dominik Simerský s Tomášem Schánělcem. Všichni tři byli šťastnými tahy obou trenérů. Kouč klokanů Jaroslav Veselý poslal v 55. minutě do hry Petráka a ten za pár vteřin skóroval na 2:0.

Naprosto totožný případ se udál na opačné straně o dvacet minut později. Jindy kapitána Simerského vyslal do hry trenér Bronislav Červenka a ten po minutě na hřišti vyrovnal na konečných 2:2. Prsty v gólu Zlína měl i další střídající žolík Tomáš Schánělec, který zde hostuje ze Sparty.

Série Bohemians bez vítězství tak ve Fortuna lize nadále pokračuje. Deset zápasů bez výhry je opravdu strašidelná bilance. Klokani jsou navíc jediným týmem, který ještě v letošním roce 2024 nevyhrál soutěžní zápas. Zbylým patnácti celkům se to už podařilo.

Mára Horký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz