Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Začal Cape Epic horských kol, prolog zajeli nejrychleji Schurter a Fini

V Jihoafrické republice startuje tradiční etapový závod dvojic na horských kolech. V pelotonu jsou i tři české dvojice, mezi nimiž je i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který už ukončil kariéru, ale neodolal a jede v páru s Filipem Adelem. Prolog na trase dlouhé 26 kilometrů s převýšením 700 metrů patřil švýcarské dvojici Nino Schurter a Sebastian Fini. Mezi ženami zajely trať nejlépe Trepstraová s Kollerovou. Z českých dvojic byli nejlepší Martin Stošek a Petr Vakoč na 15. místě.

Prolog žen vyhrála francouzsko-švýcarská dvojice Trepstraová s Kollerovou, která se trochu bála, jestli to v téměř čtyřicetistupňové výhni nepřehnala. "Doufáme, že nám ty síly nebudou později scházet," řekly vítězky prologu, který trval jen necelou hodinu a tři čtvrtě, zatímco dalších sedm etap už znamená strávit na trati vždy přes čtyři hodiny.

Závod mužů, který startoval v pravé poledne tamního času, probíhal za ještě většího vedra a nejrychleji si s prašnou a kamenitou tratí poradili Schurter s Finim. Stošek s Vakočem na patnácté pozici ztratili na nejlepší dvojici 3:45 min, Kulhavý s Adelem dokončili prolog na jednadvacáté pozici -6:16 a třiadvacátí Lubomír Ptetruš a Karel Hník ztratili na Schurtera s Finim 6:35 minuty.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články