Oddíl závodního plavání Sparta Kutná Hora nabízí tréninky pro plavce do 15 let

Závodní oddíl plavání Sparta Kutná Hora je sportovní organizace, která pořádá plavecké kurzy pro děti, ale také kondiční a závodní plavání.

Oddíl závodního plavání Sparta Kutná Hora má pod sebou několik skupin. V malém bazénu trenéři učí začátečníky splývání a plaveckému stylu znak v první skupině, ve druhé děti zdokonalují plavecké styly znak, kraul i prsa. Ve velkém bazénu je skupin více: kondiční plavání, přípravka, závodní nejmladší D, závodní nejmladší C1, závodní nejmladší C2, závodní žáci B1, závodní žáci B2, závodní dorost a junioři.

Zájemce rozřazují do skupin podle věku, ale i podle jejich plaveckých dovedností. „V přípravce začínají děti od pěti let, kde se učí splývat, v závodním družstvu jsou nejstarší patnáctiletí plavci. Hlavní nábor probíhá v září, kdy nabíráme malé děti ve věku pěti až šesti let. Avšak v případě zájmu a volných kapacit lze nastoupit do oddílu i v průběhu roku,“ upřesňuje předsedkyně oddílu Jana Hubalová.

Kromě tréninků oddíl závodního plavání pořádal do loňského roku také plavecké soustředění v Pardubicích, kde měly děti možnost trénovat v padesátimetrovém bazénu. „Letos poprvé pořádáme soustředění formou příměstského tábora. Snažíme se obnovit takzvané suché tréninky, protože i posilování či běh jsou pro plavce přínosem. V minulosti jsme využívali služeb Fit Art Jarmily Kolínské,“ říká předsedkyně oddílu J. Hubalová.

Vedení oddílu prozatím žádné změny v jeho fungování neplánuje. „Vzhledem k dobrým výsledkům a pravidelné účasti na krajských a republikových soutěží není nutné na fungování oddílu v budoucnu něco měnit. Trenéři samozřejmě sledují trendy v plavecké oblasti a snaží se jim přizpůsobit tréninky. Co je ale nutné zmínit, je to, že fungování plaveckého oddílu je omezené kapacitou bazénu. Od toho se odvíjí počet dětí, které mohou být členy plaveckého oddílu, ale záleží i na počtu trenérů, kteří disponují určitým vzděláním, volným časem a především nadšením,“ doplňuje předsedkyně oddílu J. Hubalová.

V případě zájmu naleznete více informací na webových stránkách oddílu: www.spkhoddilplavani.webnode.cz.

Dora Procházková, foto Oddíl závodního plavání Sparta Kutná Hora

Zavřít menu