InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Grafický kurz - suchá jehla

    sobota 25.5 10:00 - Výtvarný ateliér Objev, Rudolfovská 1, 37000 České Budějovice

  • LÉtání víTA Salsa + Bachata party

    sobota 25.5 18:00 - Beach Park České Budějovice, u sportovní haly

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Florbal: Mladší žáci milevského Došwihu si přátelsky zahráli s Příbramí

 Autor: L. Kolářová

    Autor: L. Kolářová

MILEVSKO - Pauzu v Jihočeské lize mladších žáků využil tým trenéra Jaromíra Hrůzy z FBC Došwich Milevsko k přátelskému utkání s Příbramí. "Původně měly přijet i další týmy, ale nakonec dorazila jen Příbram," zmínil milevský kouč mladších žáků, jehož tým vstoupí do další části Jihočeské ligy 7. dubna. Soutěž hraje 18 družstev, to svědčí o popularitě florbalu.

 

"Hrajeme stejnou kategorii, ale ve Středočeském kraji. I my se snažíme využít čtyřtýdenní pauzu v soutěži, každý zápas je lepší než trénink," řekl kouč mladších žáků FBC Příbram Jan Fencl. "Využili jsme toho, že v Milevsku mají volnou halu, aby si kluci zahráli a užili si to," dodal trenér. 

Mladší žáci milevského Došwihu a Příbrami napřed sehráli zápas dvakrát po třinácti minutách, domácí z Milevska vyhráli 8:1. Pak si dali ještě odvetu na dvakrát deset minut, i tady ale dominovali domácí - tentokrát 10:1. 

"My jsme hráli včera turnaj, takže jsem vzal dneska kluky, kteří jinak na soutěžní turnaje moc nejezdí. Byla to rychlá domluva, kterou jsme přivítali. Proti Milevsku to mají kluci hodně těžký, ale zase nasbírají zkušenosti," řekl příbramský kouč. 

Po dvou zápasech následovaly střely na brankáře a ani pak mladší florbalisté neměli dost. Zahráli si ještě v promíchaných týmech. 

Role rozhodčího se zhostil patnáctiletý Jindřich Fara z Milevska. Student milevského gymnázia hraje v FBC Došwich za starší žáky. V patnácti letech už může být rozhodčím. "Absolvoval jsem školení a závěrečný test, inspirovali mě starší hráči v klubu, mezi nimi už je rozhodčích dost," prozradil o přestávce mezi přáteláky mladý sudí. Sledovat tak rychlý sport pro něj není žádný problém. "Spíš mi vadí, když jsou naštvaní rodiče, pokud jejich tým prohrává," řekl. Hrubost však podle něj není pro florbalové fanoušky typická. "Všimnu si ale, když rodiče vypadají naštvaně," svěřil se Fara.  

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace