InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Junioři HC Tábor postoupili do ligy juniorů! V přímém souboji si poradili s pražskou Kobrou

Juniorka HC Tábor postoupila do ligy juniorů. , Autor: Josef Janda

Juniorka HC Tábor postoupila do ligy juniorů.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Velká radost zavládla na zimním stadionu v Táboře v neděli 17. března po souboji posledního kola juniorské regionální ligy mezi Táborem a Kobrou Praha. Kohouti si poradili s hokejisty z hlavního města 3:1 a zpečetili skvělou sezonu postupem do druhé nejvyšší soutěže. Táboru by stačila i remíza, na tu však svěřenci trenéra Štěpána Kadiláka hrát nechtěli. Domácí se ujali brzy vedení a jen neschopnost v zakončení stála v cestě dalším brankám. V závěru periody tak přišel trest a Kobra srovnala. Naštěstí pro domácí se jim povedl úvod druhého dějství, kdy si vzali vedení zpět. Definitivní pojistka přišla ve 44. minutě z hole kapitána Suchana, kdy hráli Táborští přesilovku pět na tři. Kobra se v závěrečných minutách nezmohla na odpor, nedostala se ani ke hře bez brankáře a táborské oslavy po vítězství 3:1 mohly začít.

 

Kohouti postoupili do ligy juniorů, aniž by doma ztratili v celé sezoně jediný bod. V 36 utkáních ztratili pouze sedm bodů. Táborští prohráli v říjnu na hřišti Letňan a Kolína. Od té doby pět měsíců neprohráli a ztratili pouze bod za vítězství na nájezdy na začátku března právě na Kobře. Liga juniorů tak přivítá v příští sezoně táborské hokejisty naprosto zaslouženě.

HC Tábor – HC Kobra Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0), branky a nahrávky: 4. Němeček (Fencl, Říha), 23. Fencl (Gajdolín), 44. Suchan (Ondřej, Šimák) – 19. Stanko, rozhodčí Hamr – Kopřiva, Hron, vyloučení 6:7, využití 1:0, 400 diváků.

Tábor: Pulda (Šrámek) – Bouška, Gajdolín, Mrázek, Ondřej, Klíma, Bejšák, Janda – Vrba, Šimák, Mohyla, Němeček, Vlček, Pospíchal, Říha, Fencl, Šindelář, Kupka, Špánek, Suchan.

Kobra Praha: Simon (Kokhanin) – Seidler, Jáchim, Šaklein, Cibulka, Wolf, Ismukhambetov, Stanko – Kovář, Leinweber, Kulinič, Zeithaml, Fáber, Smrž, Halfar, Jindrák, Palaščák, Holec.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k přímému souboji o postup do ligy juniorů další podrobnosti.

Trenér Tábora Štěpán Kadilák zmíní prvotní pocity z postupu a připomene důležité okamžiky z posledního zápasu sezony.

Kapitán Tábora Jaroslav Suchan přiblíží radost z postupu do druhé nejvyšší soutěže a ohlédne se za posledním duelem sezony.

Diskuse k článku - 10 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Fanoušek 

    Reagovat

     

    Hádáte se tady jak malé děti.Než aby se hokejoví fandové radovali z postupu, který je za všech nynějších podmínkách veliký úspěch,tak si dokazujete kdo má větší... ego.Stačí klukům poblahopřát a hotovo.

    Vloženo 19.3.2024 19:59:22

  • Fanda HCT 

    Reagovat

     

    Další úkol splněn. Teď už jenom áčko a máme hotovo.
    Včera bylo na juniorce více diváků než v Písku na 2.lize. Super atmosféra. Kluci jste borci.

    Vloženo 18.3.2024 16:53:56

    • pamětník 

      Reagovat

       

      Je vidět že jsi ještě mlaďas a moc toho nepamatuješ. Před 40 lety hrál mladší i starší dorost v Táboře stabilně a dobře nejvyšší soutěž, a všechna žákovská mužstva hrála na špičce svých soutěží. Vychovali se tady vlastní hráči pro II. ligu a mnoho odchovanců přecházelo do vyšších soutěží. Dnes se tady, za nesrovnatelných podmínek s minulostí, považuje za úspěch záchrana dorostu v extralize a postup juniorů do druhé nejvyšší soutěže. Není to málo Antone Pavloviči?

      Vloženo 19.3.2024 06:29:13

      • MM 

        Reagovat

         

        Podobně tu byla špička v době, kdy juniorku vedli trenéři Matušík s Ševčíkem a ne přivandrovalci víme?

        Vloženo 19.3.2024 06:43:40

        • Pamětník 

          Reagovat

           

          Zveřejni jména hráčů které vychovali pro zdejší druhou ligu nebo pro vyšší soutěže, já ti potom zveřejním jména z před 40 lety, kdy tady druhou ligu hráli až na výjimky vlastní odchovanci. To že jsou tady dnes potřeba přivandrovalci v dorostu a v juniorech, tak to svědčí o tom, jaká práce se tady dělá se žáky. A to mají na starost profesionální trenéři. Dříve to dělali pouze dobrovolníci za suchý z nosu. Víme?

          Vloženo 19.3.2024 07:00:22

          • Také pamětník 

            Reagovat

             

            Pro zajímavost uvádím sestavu mužů VS Tábor z roku 1989/1990 : Brankáři: Jan Radosta, Petr Sedloň, obránci: Pavel Kašpar, Svatopluk Blažek, Marcel Šťastný, Zdeněk Šťastný, Jiří Barbořík, Oldřich Novák, Martin Bezdička, Pavel Hnojna, kapitán Miroslav Volena. Útočníci: Miloslav Čech, Pavel Prštický, Vladimír Novotný, René Skalický, Rudolf Vach, Zdeněk Tupý, Bedřich Pastyřík, Radek Šimeček, Štěpán Kdilák, Petr Bouška, Tomáš Matušík, František Hrádek, Miroslav Buriánek, Luděk Žižka, Dalibor Vošta.
            Trenéři : Josef Prštický, František Chalupský.
            Pro neznalé tehdejší doby poznamenávám, že jsou to všichni odchovanci kteří prošli žákovskými kategoriemi Junior ODPM Tábor
            v návaznosti na dorostenecké kategorie VS Tábor. Dnes by ze zdejších žákovských odchovanců nesestavili ani dorost a juniorku ani tým mužů který by byl schopen hrát alespoň KP.

            Vloženo 19.3.2024 08:23:34

            •  

              Reagovat

               

              To je super, díky za velmi přínosné info. některé jména, které uvádíte působí v táborském i jiném hokeji dodnes. Doba, možnosti, chuť dělat sport či jiné záliby se postupem doby změnila, tak to bohužel je.
              Vy pamětníci co zde píšete, si pamatujete na tuto velmi úspěšnou dobu, která jistě byla.
              A já jsem zase ráda, že třeba k další úspěšné době je nakročeno byť bez vlastních odchovanců, ale tento trend je ve všech ostatních klubech nejen hokejových v ČR.
              Jsem velmi ráda za jakékoliv vylepšení kvality hokeje zde, může to přivést další děti k tomuto sportu.
              nicméně extraliga 9 tříd a dorostu, liga junioru je lepší vizitka klubu, na tom se snad můžeme shodnout, co?
              Neberu vám pamětníkům vůbec vaše názory a vzpomínky respektuji Vás.
              Jestli fandíte a přejete táborskému či jiné klubu, tak vám přeji další dobré zážitky a mějte se hezky nashledanou

              Vloženo 19.3.2024 10:56:43

      •  

        Reagovat

         

        Myslíte ty nesrovnatelné podmínky, kdy vše bylo víceméně hrazeno státem od žákovských kategorií až po chlapy a teď to platí rodiče? V době kdy jste byl taky mlaďas.

        Vloženo 19.3.2024 06:49:48

        • Pamětník 

          Reagovat

           

          Hele kámo a ony dnes snad neexistují státní dotace pro jednotlivé sporty od Národní sportovní agentury nebo několikamiliónové příspěvky klubům, hlavně hokejovým a fotbalovým, od municipalit? Se probuď člověče. Navíc dnes za kluby stojí mnoho sponzorů ať drobnějších či movitějších. Navíc mi není známo, že chlapy by si něco hradili sami nebo by jim něco hradili dokonce rodiče. A pokud porovnám tehdejší a dnešní výstroj a výzbroj hlavně v žákovských kategoriích, tak je to nesrovnatelné. Tehdy se vypocené a vytahané vesty, chrániče a rukavice dědili po starších hráčů klubu, protože peněz bylo minimum a brusle, přilby a hokejky kupovali výhradně rodiče. Pokud ale nyní chtějí rodiče top výstroj a výzbroj pro své desetileté mazánky, tak ať platí. Existuje i levnější výstroj a výzbroj než ta top. To by ale mazánek nebyl in a měl by, podle zfanatizovaných rodičů, do NHL dále než spoluhráči s top výstrojí. Takže nekomentuj dobu kdy jsi ještě chodil po houbách a tudíž o ní něco kusého znáš jen z vyprávění. Dobu, kdy já jsem byl mlaďas.

          Vloženo 19.3.2024 07:32:11

        • Olin 

          Reagovat

           

          Dnes je to skoro stejné. Dotace ze svazu jak na trenéry tak na nějaký provoz , samozřejmě sponzoři a rodiče

          Vloženo 19.3.2024 17:59:39

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace