Poklona kanonýru Schickovi. Absolutní bundesligová špička, nejlepší útočník, slyšel od ředitele Leverkusenu

Poklona kanonýru Schickovi. Absolutní bundesligová špička, nejlepší útočník, slyšel od ředitele Leverkusenu

Ještě před jedenácti dny byl rok 2024 pro Patrika Schicka takový, že by na něj nejraději zapomněl. V devíti zápasech nevstřelil ani jednu branku. A co bylo horší, do šancí se dostával jen výjimečně. Jenže v pohárových duelech s Karabachem všechno zlomil. Trefil se v obou zápasech, Bayeru dokonce vystřelil postup. A k tomu přidal gól v bundesligovém utkání ve Freiburgu, kde se navíc trefil i jeho krajan Adam Hložek. "Balzám, česká pohádka," píše prestižní magazín Kicker.

Trefa ve Freiburgu byla pro Schicka prvním bundesligovým zásahem v roce 2024. "Samozřejmě jsem rád, dostal jsem od Jeremyho skvělý míč," chválil spoluhráče Frimponga. "Ale pokud mám být upřímný. Měl jsem u toho gólu i odst štěstí. Míč se odrazil dříve než jsem čekal, ale nakonec to vypadalo, že jsem to nemohl udělat lépe," smál se útočník.

Rok 2024 zatím byl pro Patrika Schicka a Adama Hložka v německé nejvyšší soutěži tak trochu zakletý, jenže teď české duo zabralo a před finišem sezony se ukázalo v tom nejlepším světle. "Od Patrika to byl skvělý gól. Je stále lepší a lepší," lebedil si výkonný ředitel Simon Rolfes. Schick je podle něj absolutní bundesigovou špičkou. "Můj názor se nemění, je to nejlepší útočník v lize, absolutní čpička. Závěr sezony se blíží a on se nám ve formě bude hodit," dodal.

Bayer čeká po reprezentační přestávce sedm zápasů ve 23 dnech, tedy tři anglické týdny v řadě. K týmu se po zranění vrátí i útočník Victor Bonifáce, což by dalo trenéru Xabimu Alonsovi možnost využít dva špičkové hrotové útočníky.

Hložek splatil Alonsovi důvěru gólem, vítězný zásah Leverkusenu opět obstaral Schick

A pozor, o slovo se přihlásil také Adam Hložek. Ve Freiburgu podle Kickeru překvapivě proklouzl do základní sestavy a vstřelil branku. Podílel se přitom i na gólových akcích před prvním a třetím zásahem Bayeru. V základní sestavě přitom dostal šanci letos teprve podruhé. Také v tomto případě se dočkal mladý Čech pochvaly od výkonného ředitele. "Adamovi se dařilo, byl ve hře už v prvním poločase, dobře připravil první gól do brejku, ve druhém poločase byl hodně vidět, byl všude," chválil Rolfes.

Je rád, že se bývalý sparťan ukázal v tom nejlepším světle a potvrdil, že v nabitém závěru sezony má trenér k dispozici kvalitu, kterou může nasadit do utkání. Bayer totiž hraje hned o tři trofeje. Chce vyhrát německou ligu i pohár, stejně jako v Evropské lize. "Jsme moc rádi za to, že hráči, kteří dostali šanci, tak dokázali rozhodnout zápas a měli i pozitivní dopad na hru týmu," pochvaloval si.