V Jablonci po ulici tekla krev. Spor o peníze řešil majitel restaurace sekáčkem na maso

Policista kradl v supermarketu. (Ilustrační foto)

Pokus o vraždu sekáčkem na maso

Kriminalisté v Jablonci nad Nisou řeší pokus o vraždu. Majitel asijské restaurace tam surově napadl manželský pár – své bývalé kolegy z podnikání. Spor o peníze se pokusil vyřešit sekáčkem na maso, na ulici tekla krev.

„Vrchní komisař zahájil trestní stíhání 37letého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Toho se dopustil tím, že fyzicky napadl muže a ženu, kterým způsobil těžká zranění,“ uvedla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Podle informací CNN Prima NEWS použil útočník sečnou zbraň, zřejmě sekáček na maso, oba napadené měl zasáhnout do oblasti hlavy. Naštěstí přežili, záchranáři je odvezli do nemocnic. „Na místě jsme zasahovali spolu s policií, jednu osobu jsme odvezli na traumatologii liberecké nemocnice, druhou na chirurgickou ambulanci jablonecké nemocnice,“ informoval mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michal Georgiev.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt Josefa po zásahu taserem osvětlí svědci i rekonstrukce. Šlo tragédii předejít chvaty?

K útoku došlo na chodníku v ulici, kde napadený pár bydlí. Co se na místě odehrálo, nechtějí policisté komentovat. Stále prý probíhají výslechy svědků. „S ohledem na stále probíhající úkony trestního řízení nebudeme k věci poskytovat žádné bližší informace,“ řekla Sochorová.

Reportér CNN Prima NEWS hovořil s obyvateli ulice. Podle nich muž a žena přijeli autem ke svému domu a zaparkovali poblíž. Pachatel na ně už čekal ve svém voze. Mezi oběma muži se strhla hádka, útočník vytáhl sekáček na maso a zasáhl svého soka do hlavy. Partnerka napadeného poté vyběhla z auta a pokusila se svého druha bránit, přičemž útočník zasáhl sekáčkem i ji. Pak sedl do auta a z místa ujel. „Seknul je oba, protože ona nějak řvala,“ řekl reportérovi jeden ze sousedů.

První pomoc začal oběma napadeným poskytovat prodavač z blízké večerky, během chvíle byli na místě i záchranáři. Policisté začali po pachateli ihned pátrat po celém městě, on jim to ale nakonec sám usnadnil. Své auto zaparkoval v ulici zhruba kilometr od místa činu a údajně se sám policistům přihlásil. „On na ně snad mával, když projížděli okolo,“ řekl reportérovi prodavač z blízkého obchodu, který shodou okolností útočníka zná. „Strašně hodný člověk, to bych do něj vůbec neřekl,“ prohlásil.

Motivem útoku měly být spory o peníze. Útočník se s oběma napadenými velmi dobře znal, ještě donedávna spolu provozovali asijskou restauraci v jablonecké čtvrti Šumava. „Rozhádali se kvůli financím, on neuměl dobře česky, zatímco oni dva ano, takže všechno vyřizovali. On měl ale pocit, že ho obírají o peníze. Nakonec se ve zlém rozešli, restauraci teď provozoval sám, jak se finančně vypořádali, to nevím,“ řekl reportérovi pod příslibem anonymity člen jablonecké vietnamské komunity, ke které patří i útočník a jeho oběti.

Podle něj majiteli restaurace před časem přišel nedoplatek za elektřinu v řádu statisíců. Po svých bývalých partnerech údajně chtěl, aby dluh vzniklý za jejich společného působení pomohli uhradit. Oni ale odmítli.

Jablonecký soud obviněného muže poslal do vazby. „Nyní obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let nebo výjimečný trest,“ poznamenala policejní mluvčí.

Tagy: