Šílení fanoušci Lazia napadli vlastního kapitána, když vedl syna do školky

Nedaří se? To pak horkokrevní příznivci Lazia Řím neváhají fyzicky napadnout vlastního kapitána a klubovou legendu. Jak zareagovalo vedení?

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Kapitán Lazia Řím Ciro Immobile opět poznal, jak horkokrevní jsou příznivci tohoto klubu. Tentokrát ale zašli daleko. Poté, co orli prohráli pět z posledních šesti utkání, neváhali fanoušci klubovou legendu a historicky nejlepšího střelce slovně a fyzicky napadnout před zraky jeho manželky a čtyřletého syna, kterého odváděli do školky.

Vicemistr je až devátý

Zmíněné porážky vedly ke konci Sarriho vlády. Lazio se krčí v tabulce Serie A až na devátém místě a pohárové pozice ztrácí čtyři body. V uplynulém týdnu navíc římský velkoklub vypadl v osmifinále Ligy mistrů s Bayernem, když v odvetě Immobile a spol. padli v Mnichově 3:0.

Ciro Immobile je nejen kapitánem Lazia, ale zároveň také nejlepším střelcem klubu všech bod.
iZdroj fotografie: Depositphotos

Zkušený útočník, který v roce 2021 vyhrál s Itálií EURO, působí v Laziu od roku 2016 a za klub odehrál 331 zápasů. Vstřelil v nich 206 gólů a přidal 54 asistencí. Ciro Immobile je zároveň nejlepším střelcem Lazia všech dob. V této sezoně se však kapitánovi zatím nedaří. Ve 24 zápasech Serie A se trefil jen šestkrát.

Na vině jsou novináři?

Podle novináře Zacha Lowyho kapitán Lazia Immobile zvažuje právní kroky. Jeho agent údajně tvrdí, že italský tisk podnítil tento útok šířením nepravdivých a zlovolných pomluv, že hrál klíčovou roli při vyhazovu Maurizia Sarriho“. Čtyřiatřicetiletý útočník přitom podle všeho do poslední chvíle stál za trenérem.

V letošní sezoně vstřelil Ciro Immobile v Serii A jen šest gólů.
iZdroj fotografie: Depositphotos

Lazio vydalo v pátek večer prohlášení, ve kterém se klub k celému incidentu vyjádřil. „Celé Lazio vyjadřuje plnou solidaritu se svým kapitánem Cirem Immobilem a jeho rodinou v souvislosti se znepokojivými a nepřijatelnými útoky, kterým byl v posledních dnech vystaven. Sport, a tedy i jeho etická hodnota, musí zůstat takový, jaký je: jakýkoli akt verbálního nebo fyzického násilí musí být jednomyslně odsouzen, rozhodně a bez ospravedlnění,“ stojí v prohlášení.

Lotito: Denně mi vyhrožují smrtí

Prezident klubu Claudio Lotito ovšem k napadení Immobileho vydal pro média jiné a mnohem svéráznější prohlášení. „Stává se mi to každý den, žiji s ochrankou už dvacet let. Denně mi a mé rodině vyhrožují smrtí. Co je to za téma? Jsem prezidentem společnosti s 8 000 zaměstnanci, a přesto nedělám takový povyk. Tečka. A to je vše, co k tomu řeknu,“ vyjádřil se prezident a zároveň i většinový vlastník klubu, za který v minulosti hráli Pavel Nedvěd a Karel Poborský.

Bývalý trenér Chelsea Maurizio Sarri ve středu rezignoval na funkci kouče Lazia. „Vidím, že už mě nenásledujete. Někteří z vás působí úplně jinak než v minulé sezoně. Rozhodl jsem se rezignovat. Pokud je problém ve mně, odstoupím, abyste mohli ročník zakončit pozitivně,“ uvedl Sarri na rozloučenou. V římském klubu strávil téměř tři roky a v minulé sezoně ho dovedl k druhému místu v Serii A, což je nejlepší výsledek orlů od roku 2000, kdy získali titul. O pět dní později Lazio představilo nového trenéra Igora Tudora. Bývalý chorvatský obránce v minulosti vedl například Galatasaray, Udinese, Veronu nebo Marseille.

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články