Elizabeth Kopecká se zpěvu dle vlastních slov věnovala již od raného dětství. „Já si zpívala v koupelně. Vyrůstala jsem s maminkou a její sestrou a od ní jsem dostala magneťáček. Pořád jsem si s ním zpívala a ve čtyřech letech mě dali do Bambini di Praga. U babičky v koupelně jsem pořád vyzpívávala. Hřeben byl můj mikrofon. Zpěvačkou jsem chtěla být od dětství. Ale dost lidí mě od toho odrazovalo,“ svěřila se hvězda Superstar v rozhovoru pro Novinky.

Prioritou pro rodinu Elizabeth bylo prý hlavně její vzdělání a obávali se, že hudební kariéra není tou správnou cestou.

„Nesouhlasil s tím třeba dědeček z tátovy strany. To mě mrzelo. Říkal, že budu moct zpívat jen do padesáti a pak že je s kariérou konec. Snažila jsem se tedy najít, co bych dělala jiného. Uvažovala jsem o novinařině a zamířila na gympl. Tam jsem už tolik nezpívala, nevěřila tomu. Dostavily se pochyby. Rozum říkal, že bych měla dělat něco solidního. Ale chodily mi různé nabídky a taky přišlo seznámení s Honzou Muchowem, který mě hodně vedl a vede doteď,“ popsala Kopecká svou trnitou cestu k vysněné práci.

Nakonec se ale přeci jen dočkala podpory nejbližších. „Rodina hodně trvala na tom, abych získala vzdělání, a teď, když ho mám, podporují mě i v hudební kariéře,“ vysvětlila Elizabeth, pro kterou byla účast v Superstar skvělou příležitostí na sebe strhnout pozornost širší veřejnosti.

Je strašně těžké se v showbyznysu prosadit

„Přece jen je strašně těžké se v showbyznysu prosadit. Talent nestačí. A hlavně mít někoho, kdo rozjezd zainvestuje. Třeba vydavatelství. Pokud nemáte zámožnou rodinu, která by hudbu mohla zafinancovat, jste namydlení. Takže jsem se dlouho nevěnovala hudbě naplno,“ míní zpěvačka.

„Vydala jsem jednu písničku s Honzou Muchowem, ale neměla jsem kapitál, neznala PR, neměla jsem žádné zázemí. Takže písnička zapadla. Ale do české SuperStar se lidi vyhledávají. Jsme malá země, není nás tolik jako v Americe. A to byl můj případ, věděli, že mám natočenou písničku, sice nic známého, ale něco to bylo. Svoji účast v soutěži jsem vzala jako šanci, i když jsem ji zvažovala a hodně konzultovala s Honzou,“ přiznala Kopecká, která nakonec v pěvecké soutěži skončila druhá hned za vítězem Adamem Pavlovčinem.

Nasbírané fanoušky na sociálních sítích využila Elizabeth skvěle ve svůj prospěch a kromě muziky se věnuje také práci influencerky a nabízí na svém profilu různé produkty.

Slávu ze Superstar se samozřejmě snažil zúročit i absolutní vítěz, tanečník a performer Adam Pavlovčin. I on se od soutěže naplno vrhnul do budování své kariéry.

Aktuálně se hudebník chystá na letní sezónu, ve které ho čeká celá řada vystoupení po celém Česku. Kromě toho vydává pravidelně nové singly. Poslední píseň se jmenuje Sám a je ve slovenském jazyce.

Související články