logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Městská policie spouští nový bezpečnostní portál na lince 156

Publikováno 19.3.2024

Možnosti tísňové linky městské policie v Hranicích, tedy číslo „156“, se  rozšířily o nové prvky.  Nově mohou strážníci městské policie v případě potřeby připojit ke standardnímu telefonickému hovoru video, chat a lokalizaci volajícího. To vše díky portálu „Bezpečí“, za kterým stojí tým aplikace Záchranka.

Portál byl původně vytvořen pro Zdravotnické záchranné služby. Dnes je fungující nebo napojován v ČR v Rakousku a v Maďarsku. Využívají ho také horské služby v ČR a na Slovensku.

Portál „Bezpečí“ umožňuje ke standardnímu tísňovému hovoru doplnit multimediální komunikaci. Volající dostane od dispečinku tísňové linky SMS zprávu se speciálním odkazem, který volajícího po otevření lokalizuje a po povolení přístupu ke kameře spustí videohovor. Součástí je také chat s automatickým překladem pro zahraniční volající a možnost zaslat fotografie přímo na dispečink. Stejně jako na záchranné službě o využití této technologie rozhoduje vždy operátor na základě předchozí telefonické komunikace. Není třeba si do telefonu instalovat žádnou mobilní aplikaci, vše funguje pouze na potvrzení odkazu z SMS. Volajícímu tak stačí chytrý mobilní telefon s připojením k internetu.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies