Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stošek s Vakočem dojeli v nejdelší etapě Cape Epic šestí, Adel a Kulhavý řešili defekt

Martin Stošek s Petrem Vakočem obsadili šesté místo ve druhé etapě závodu Cape Epic v Jihoafrické republice, která byla s 97 kilometry nejdelší ve 20. ročníku závodu dvojic na horských kolech. V průběžném pořadí si čeští bikeři polepšili z desáté příčky na osmou, novým lídrem je nizozemsko-belgická dvojice Hans Becking, Wout Alleman. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
V nejdelší etapě Cape Epic dojeli Stošek s Vakočem šestí

V téměř stokilometrové etapě s 2200 metry převýšení dojeli Becking s Allemanem po úniku do cíle v čase 4:05:22 hodiny s náskokem dvou minut a dvou sekund. Stošek s Vakočem měli ztrátu sedmi a půl minuty, poté co vyhráli spurt šesti týmů.

Stošek táhl českou dvojici v první polovině, Vakoč ve druhé. "Já se obecně cítím hůř v první hodině a pak dobře v závěru. Celou druhou polovinu závodu jsem se cítil skvěle a v posledním stoupání za to vzal. Ani jsem netušil, že jsme jeli tak dobře a byli šestí. Bylo to skvělý den," řekl Vakoč v rozhovoru pro ČT sport.

"Bylo to hodně těžké, bylo o dost větší teplo než včera. Ale nám se etapa vydařila. Celý závod jsme se pohybovali ve druhé skupině, ale pak za to Petr vzal a za mě velká spokojenost," uvedl Stošek.

Lubomír Petruš, Karel Hník jsou celkově patnáctí, trojnásobnému vítězi závodu Jaroslavu Kulhavému s Filipem Adelem nadále patří 21. pozice. Populární závod vyvrcholí v neděli ve Stellenboschi.

"Bylo to výkonnostně lepší než včera. Začátek byl ale smolný, trefil jsem předkem velký balvan, oprava nebyla vůbec snadná, bylo to složité i po psychické stránce, ztratili jsme hodně času. Ale druhá půlka byla docela fajn," přiznal Adel.

"Závěr byl super, něco jsme tam sjeli. Jelo se mi líp než včera. Za mě pozitivní, škoda defektu, ale to k tomu patří. Podle mých pocitů je výkonnost lepší, chytl jsem se," doplnil Kulhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články