Řidiči pozor, v Karlových Varech začala rekonstrukce Chebského mostu

19. březen 2024 08:55

Po pěti letech příprav začala v Karlových Varech důležitá rekonstrukce Chebského mostu v centru města. Oprava se týká části vedoucí přes frekventovaný silniční průtah směrem na Prahu a Cheb. Další fáze oprav, týkající se částí mostu nad řekou Ohří a železniční tratí, jsou plánovány na příští rok.

V pondělí se dělníci pustili do práce a začali odfrézováním vrchní vrstvy vozovky na mostě. Podle odborníků není most v dobrém stavu. „Plánujeme postupnou výměnu dilatačních závěrů a izolací, výměnu říms na obou stranách mostu, sanaci podhledu a spodní části,“ sdělila plánované kroky mluvčí stavební společnosti Strabag, Edita Novotná.

Opravy budou probíhat za plného provozu s cílem minimalizovat rušení dopravy, ale od středy se mohou objevit částečná uzavření jízdních pruhů na průtahu pod mostem, což může vést k dalším dopravním zdržením. „Očekáváme, že oprava třetí části Chebského mostu bude dokončena nejpozději do konce srpna, a celkové náklady činí 14,8 milionu korun bez DPH,“ uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Chebský most je rozdělen do tří částí, z nichž se právě rekonstruuje třetí. Další dvě části překlenující železnici a řeku Ohři se dočkají oprav v průběhu příštího roku. 

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio