Hlavní navigace

A zase ta SAPA: Za 300 kilo "voňavého" masa pokuta až 50 milionů

19. 3. 2024

Sdílet

19.3.24 2x/ Vepřové maso, řezník, uzené, jídlo Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed

Během jedné z dalších kontrol v pražském areálu SAPA byl objeven nelegální sklad potravin. V něm se nacházelo téměř 300 kg živočišných produktů neznámého původu. 

Jednalo se o mražené produkty rybolovu, masné výrobky, kachní vejce se zárodkem, mražená vepřová střeva a mražené vepřové maso. Živočišné produkty nebyly nijak označeny, nebyly v originálních obalech výrobce a provozovatel nepředložil doklady o jejich původu, uvádí Státní veterinární správa. Vzhledem k naprosto nevhodnému skladování a zamražení se ze skladu linula nelibá vůně. 

Řezničina není prodej šroubů, chce to dostatek peněz. Radí zkušení řezníci Přečtěte si také:

Řezničina není prodej šroubů, chce to dostatek peněz. Radí zkušení řezníci

Veterinární inspektoři kvůli uvedeným porušením legislativy potraviny znehodnotili barvou a nařídili jejich odstranění v asanačním podniku. Provozovateli skladu zakázali skladování a uvádění živočišných produktů na trh. Za porušení zákona o potravinách a veterinárního zákona může být uložena pokuta ve výši až 50 milionů korun, uzavírá úřad. 

SAPA jako problémové místo

Není to tak dávno, co bylo v pražské tržnici SAPA objeveno něco podobného. V polovině února tohoto roku odhalili pražští celníci během jedné ze svých kontrol téměř dvě tuny živočišných produktů v nevhodných podmínkách. Ty se nacházely ve voze určeném pro převoz pečiva. Celníci objevili kohouty s hlavami a běháky, pečená kuřata, závitky s masem a rýží, různé druhy masných výrobků balených v banánovém listu, drůbeží vnitřnosti, marinovaná kuřecí prsa, ale také taštičky plněné sýrem a křepelčí vejce. 

Měl převážet pečivo. Místo toho našli celníci kohouty s hlavami a drůbeží vnitřnosti Přečtěte si také:

Měl převážet pečivo. Místo toho našli celníci kohouty s hlavami a drůbeží vnitřnosti

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).