facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 19. 3. 2024

Jiří Havlíček je novým generálním ředitelem Daktely

Jiří HavlíčekDo čela technologické společnosti Daktela se na začátku února postavil její dosavadní technický ředitel Jiří Havlíček. Vystřídá tak Martina Skabu, který se přesouvá zpět do skupiny Sandberg Capital.



Daktela poskytuje firmám svůj software pro komunikaci se zákazníky, řízení zákaznické zkušenosti a také pro komunikaci uvnitř firem. Právě odcházející Martin Skaba (35 let) má zásluhu na tom, že Sandberg Capital investoval v roce 2021 do tehdy české telekomunikační firmy a během tří let ji přivedl mezi špičky oboru na evropské úrovni. Po dokončení investice vstoupila Daktela na maďarský, rumunský a srbský trh, zároveň posílila svou přítomnost na polském a vyspělém britském trhu. Navíc se jí podařilo uspět i v německy mluvících zemích (regionu DACH).

V roce 2022 se Daktele povedl strategický tah, a to akvizice společnosti Coworkers.ai a jejího integrovaného řešení umělé inteligence (AI). S nástupem ChatGPT a zvyšující se poptávkou po AI produktech se to ukázalo jako velmi prozíravý tah. V roce 2023 implementovala Daktela jako jedna z prvních firem na globálním trhu umělou inteligenci do vlastního produktu. Téhož roku se firma úspěšně vypořádala i s méně příznivou makroekonomickou situací, přičemž meziročně zvýšila licenční příjmy o 20 procent. Pod Skabovým vedením se Daktele podařilo dosáhnout hospodářského růstu na všech trzích.

Nový CEO Jiří Havlíček (33 let) vystudoval Fakultu informatiky a statistiky na VŠE se specializací na IT management. Do Daktely přešel v roce 2018 ze strany jejího klienta – největšího tuzemského provozovatele kontaktních center Conectart. Prošel několika pozicemi ve firmě a od února 2022 působil jako CTO.


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).