Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Pogačar v Katalánsku smetl soupeře. Pronásledovatelům ujel o téměř minutu a půl

O víkendu mu to nevyšlo na Milán–Sanremo, v pondělí ve finiši znovu odešel těsně poražen. Ve druhé etapě závodu Kolem Katalánska se ale Tadej Pogačar vrátil tam, kam patří – na vrchol. Slovinský cyklista vyhrál po samostatném úniku o téměř minutu a půl před Mikelem Landou a Alexandrem Vlasovem. 

Tadej Pogačar
zdroj: ČTK / Profimedia

Slovinský favorit dorazil do cíle v pyrenejském horském středisku Vallter 2000 s náskokem 1:22 minuty před prvními pronásledovateli Mikelem Landou a Alexanderem Vlasovem. Landův stájový kolega Jan Hirt z týmu Soudal-QuickStep dokončil etapu sedmnáctý s odstupem 2:25 minuty za vítězem. Pavel Bittner dorazil do cíle jako poslední z klasifikovaných závodníků na 170. místě se ztrátou téměř 37 minut.

Pogačar zaútočil v závěrečném 11,2 km dlouhém stoupání s průměrným sklonem 7,4 procenta a v deštivém dojezdu si vynahradil zklamání z těsné porážky ve spurtu první etapy. V průběžném hodnocení 103. ročníku závodu se ujal vedení, před Landou má náskok 1:35 minuty.

"Začali jsme v hezkém počasí, skoro letním, a pak jsme viděli tyhle mraky a doufali jsme, že to do posledního stoupání přečkáme bez deště, ale bohužel začalo pršet už na předposledním stoupání. Podmínky byly hodně těžké, byl to náročný výjezd a byla znát nadmořská výška, ale jsem rád, že jsem vyhrál," řekl Pogačar po dojezdu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články