Architektura a design

Richard Gere se jako milovník luxusu rozhodně nezapře. Poznejte bydlení hvězdy Pretty Woman v Connecticutu

Od   | 

Richard Gere má opravdu talent na nákup úchvatných domů jako z pohádky za velmi příznivé ceny. Ukazuje to i jeho koupě domu v Connecticutu za 10,8 milionů dolarů. Rozlehlý dům v New Canaanu ve státě Connecticut koupil od hudebníka Paula Simona.

Richard Gere koupil tento velký dům od Paula Simona. Zdroj: Profimedia

Rozlehlý dům z roku 1938 navržený slavným architektem Haroldem Reevem Sleeperem stojí na pozemku s rozlohou přes 12 hektarů půdy a samotný dům má téměř 899 metrů čtverečních. Se šesti ložnicemi, osmi plně vybavenými koupelnami a třemi menšími koupelnami nebude mít hercova velká rodina problém získat pro každého trochu soukromí. Dům i pozemek mají skutečně úctyhodnou velikost. Proto je cena, za kterou ho získal, více než příznivá. Přitom Paul Simon jej v roce 2002 koupil za 16,5 milionů dolarů. Dlouhou dobu se ho snažil prodat za takřka 14 milionů dolarů, až nakonec musel slevit na necelých 11 milionů, aby se našel kupec. Gere přitom jen pár měsíců před koupí prodal svůj majetek v Pound Ridge v NY za 28 milionů dolarů.

 

Kde navrhnou osvětlení do pokoje, bytu nebo celého domu?

 

Dům je v podstatě hotový a nepotřebuje žádné investice. Je ale celkem jisté, že Gere mu dodá svůj vlastní osobní nádech. Už teď jde o nádherné sídlo, na jehož pozemku, mimo jiné, stojí také samostatná stavba pro hosty se 3 ložnicemi a dvěma koupelnami. Venku se dá relaxovat u velkého bazénu nebo u malého přírodního jezírka. Pozemek nabízí obrovské možnosti vyžití, ale i příjemné procházky ve stínu vzrostlých stromů. Velká jídelna v přízemí poskytuje místo pro stolování celé rodiny s úžasným výhledem, a to díky velkým proskleným plochám. V zimě může rodina pozorovat sníh a život venku pěkně v teple. V létě si užije jídlo přímo venku. 

Jídelna poskytuje krásný výhled do okolí. Zdroj: Profimedia

Nemovitost nabízí celou řadu obytných a zábavných prostor včetně velké předsíně v centrální hale, stejně jako ještě většího rodinného pokoje a nadrozměrné místnosti mezi garáží pro tři auta a prostornou jídelnou. Mimo hlavního obývacího pokoje jsou zde ještě tři další menší. Každý má své kouzlo a specifické vybavení. Jedno mají ale společné. Důraz na sladěnost a luxusní vzhled. Zároveň však nejde o nic příliš vyzývavého. Celé vybavení jeho majitelé vybírali s respektem k místu, kde se nachází. Hlavní obývací prostor působí nesmírně vzdušně a je plný světla. Světlý nábytek, světlé stěny v kombinaci béžové a bílé, i příjemný měkký koberec vkusně doplňují barevné polštářky a modré taburety. Celému prostoru dodává kouzlo velký krb.

Z obývacího pokoje dýchá úžasná atmosféra dokonalého pokoje už jen z fotografie. Zdroj: Profimedia

 

Sprchový panel vhodný i do malé koupelny

 

Nádherná obrovská kuchyně vyrobená na míru musela být velkým lákadlem při koupi tohoto domu. Dřevěný nábytek z masivního dřeva zapadá perfektně do místnosti a hodí se k dřevěné podlaze. Mnoho LED světel poskytuje to správné pracovní osvětlení, když se venku zešeří. Zároveň do místnosti proniká dostatek denního světla díky velkým oknům v půlkruhovém tvaru. Součástí kuchyňské linky jsou značkové vestavěné spotřebiče a nesmí chybět ani kuchyňský pult sloužící jako další pracovní plocha z jedné strany a barový pult z té druhé. Stylové barové židle jsou už jen třešničkou na dortu. V takové kuchyni musí být radost vařit. 

Kuchyně je v tomto době rozhodně královnou. Zdroj: Profimedia

Každá ložnice má vlastní koupelnu. Ovšem ta hlavní se může pochlubit koupelnami hned dvěma. K tomu krb, víc než půl tuctu skříní a velká terasa s úžasným výhledem. Dekor je podobný jako v hlavním obývacím pokoji. Barva stěn se liší, ale opět hrají hlavní roli příjemné a světlé odstíny. Obrovské lůžko láká k odpočinku a zabořit každé ráno nohy do plyšového koberce musí být báječné. I přes poměrně velké množství vybavení, nemáte v ložnici pocit stísněnosti. Je to rozlohou místnosti, množstvím denního světla i počtem oken a dveřmi na terasu. Masivní dřevěná podlaha už je zde jen třešničkou na dortu. 

Hlavní ložnici dominuje velký bílý krb. Zdroj: Profimedia

Představte si, že máte svou vlastní soukromou koupelnu ke své vlastní soukromé ložnici. Zní to jako sen? V tomhle domě je to realita. A nejde o jen tak ledajaké koupelny. Všechny jsou propracované do nejmenšího detailu a nabízí veškerý možný komfort. Krásné je velké okno, které dovnitř pouští spoustu světla. To nebývá zvykem. Umyvadlo se zlatou baterií vypadá doslova jako umělecké dílo. Sprchový kout je tak velký, že se do něj vejde klidně několik lidí. A samozřejmě nechybí ani vana pro chvíle odpočinku a relaxace. Mimo hlavní velké koupelny najdete v domě ještě tři menší. 

 

Jak snadno schovat kuchyni?

 

Je vidět, že krb patří k dominantám vícero místností. V tomto menším obývacím pokoji také nesmí chybět. I když píšeme menší, tak je samozřejmě stále veliký a pojme celou rodinu i přátele, když přijdou na návštěvu. Přesně k tomu má také sloužit. K příjemnému posezení se svými blízkými. Samozřejmostí je nádherný výhled na rozlehlé pozemky kolem domu. Herec má skutečně cit pro koupi nemovitostí a tato je již druhou velkou investicí na východním pobřeží za posledních pár let. V zimě 2021 zaplatil 9,8 milionu dolarů za dům z červených cihel v okrese Westchester.

Dům je tak veliký, že si v něm každý najde kousek soukromí. Zdroj: Profimedia

Dům z obílených gruzínských cihel je umístěn na vyvýšeném místě, odkud je krásný výhled na zvlněné kopce i soukromý rybník. Všude kolem se nachází spoustu krásného, ať už je to zelený trávník, formální zahrady, obezděné dvory nebo volně rostoucí stromy. Spojení přírody, luxusního domu, který zároveň nic netratil ze své přirozenosti a zachoval si řadu dobových prvků, velký prostor i perfektní lokalita dělají z tohoto místa ráj na zemi. Není divu, že ho herec i jeho rodina zamilovali. 

Panský dům schovaný za vzrostlými domy působí, jako by právě vyskočil z historického romantického filmu. Zdroj: Profimedia

Zdroj info: amlu.com, patch.com, youtube.com, profimedia.cz, eliteagent.com

Fotogalerie:

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login