Putin vyzval FSB, aby odhalovala Rusy bojující po boku Ukrajinců

foto Ilustrační foto - Znovuzvolený ruský prezident Vladimir Putin při vystoupení ve svém volebním štábu v Moskvě, 17. března 2024.

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyzval tajnou službu FSB, aby odhalovala identitu Rusů bojujících po boku Ukrajinců proti Rusku, píše ruskojazyčný servis Deutsche Welle.

"Budeme je trestat a nebude pro to existovat promlčecí lhůta," řekl Putin na zasedání vedení FSB. V této souvislosti zmínil situaci v ruských regionech sousedících s Ukrajinou. Před několika dny ministerstvo obrany v Moskvě, vojenští blogeři a místní úřady informovali o bojích s diverzanty snažícími se proniknout na ruské území. Putin o nich mluvil jako o diverzních a teroristických bandách, zahraničních žoldácích a "všemožné sebrance".

Šéf Kremlu také FSB a tajným službám nařídil zesílit boj proti terorismu. "Máme co do činění se silným, nebezpečným protivníkem, v jehož arzenálu jsou široké informační, technické a finanční možnosti," řekl.

Putin ale zároveň kritizoval nedávné varování některých zahraničních velvyslanectví v Moskvě před ohrožením ze strany extremistů. Taková prohlášení označil za provokativní a jejich účelem bylo podle něho strašit Rusy. Na hrozící nebezpečí začátkem tohoto měsíce upozornila nejdříve americká ambasáda, později totéž udělaly zastupitelské úřady Británie, Česka, Kanady, Německa, Jižní Koreje, Švédska a Lotyšska.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď