Hlavní obsah

12 největších módních trendů jara: Nosí se široké džíny, trička s límečkem i spodní kalhotky!

Foto: Pascal Le Segretain, Gettyimages.com

Foto: Pascal Le Segretain, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud milujete módu, bude se vám náš způsob oslavy prvního jarního dne zamlouvat. Připravili jsme pro vás výběr nejdůležitějších trendů, které ovlivní nastupující sezonu. Pustíte si některé z nich do šatníku?

Článek

Jestli nestíháte sledovat přehlídky ze světových týdnů módy, nevadí. Fashion weeky střežíme za vás a ty nejzásadnější trendy vám přiblížíme. Jak bude vypadat letošní jaro/léto?

Týdny módy

Týdny módy jsou nekonečným zdrojem inspirace a také místem, kde se rodí nové trendy. Nemusíte je samozřejmě všechny přijmout za své. Vyberte si jen to, co je v souladu s vaším osobním stylem, nebo zůstaňte v roli pozorovatelek. Všímejte si, do jakých kombinací se návrháři pouští, a promyslete, jestli byste z vlastních zásob neposkládaly něco podobného.

Top 12 módních trendů jara

Odpíchneme se od nejpopulárnějšího kousku vůbec, džínů. Ačkoli tušíme, že zklameme milovnice slimek, pro úzké střihy nebylo na přehlídkách místo. V kurzu zůstávají široké džíny, které do své nové kolekce přimíchala návrhářka Stella McCartney.

Stále aktuální je také kontroverzní no pants trend, který povýšil kalhotky na právoplatnou součást outfitu. V jarní sezoně se spodní díly alespoň o pár centimetrů prodloužily a s přimhouřenýma očima tak o nich můžeme mluvit jako o mikrošortkách.

Z minulé sezony se udržel i transparentní trend, kterému budou na jaře vévodit průsvitné sukně. Na přehlídkách je sice kompletně vidět skrz ně, v obchodech ale najdete civilnější kousky, doplněné alespoň o částečnou podšívku.

Pokud jste podlehly trendu mikrosukní, který odstartovala návrhářka Miuccia Prada, můžete v něm pokračovat, na jaře se ale budou nosit i minišaty, a to zejména ty, které evokují šedesátá léta. Trendy jsou také pouzdrové sukně, jež jsou v centru módního dění po dlouhé pauze.

Nejpřekvapivější módní novinkou jsou bezesporu polotrička, která nebyla v dámské módě téměř k vidění. Rozhodně ne v kontextu trendů. Že je dobrý nápad sáhnout po tričku s límečkem, nám našeptala trendsetterka Miuccia Prada a stejný kousek do jarní kolekce přidal i Wes Gordon, kreativní ředitel značky Carolina Herrera. Noste je klidně k romantické krajkové sukni!

Anketa

Který trend vyzkoušíte vy?
Široké džíny
50,8 %
Mikrošortky
2,7 %
Průsvitné sukně
2,9 %
Polotrička
11,1 %
Minišaty à la 60. léta
6,9 %
Ledově modrou barvu
7,2 %
Luxusní denim
2 %
Styl 90. let
2 %
Třásně
1,6 %
Pouzdrové sukně
7,8 %
Byznys módu
1,6 %
Svetr přes ramena
3,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5066 čtenářů.

Načítám