Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Třetí východočeské drama rozhodl v nájezdech hradecký Pavelka. Spartě po obratu v Liberci chybí poslední krok

Hradec Králové vyhrál ve třetím utkání čtvrtfinále doma nad Pardubicemi 2:1 po nájezdech a snížil na 1:2 na utkání. V osmé sérii rozstřelu rozhodl svým druhým úspěšným pokusem obránce Tomáš Pavelka. Spartu po výhře 5:3 v Liberci dělí jediná výhra od postupu do semifinále. Na vítězství 5:3 po obratu ve třetí třetině se gólem a dvěma asistencemi podílel Miroslav Forman, vítěznou branku vstřelil v 52. minutě David Vitouch. Přímý přenos utkání Liberec – Sparta sledujte ve středu od 16:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tomáš Pavelka proměňuje vítězný nájezd
zdroj: ČTK autor: David Taneček

V úvodu skončilo nahození domácího Blaina zblokované Davidem Musilem vedle pravé tyče Willovy branky. Hradecký gólman Pařík si poradil s Košťálkovou střelou a dvěma pokusy Vály.

Domácí se ubránili při Pavlíkově trestu, v 18. minutě Miškář po Blainově nahození minul a Pavlík z pozice mezi kruhy trefil horní tyč.

V druhé části velké šance dlouho chyběly. V její polovině získali domácí první přesilovku po faulu Hájka na pronikajícího Jergla, ale Dynamo odolalo hradeckému tlaku.

Při Jasperově trestu si Pařík poradil se střelou Martina Kauta a při Blainově pobytu na trestné lavici mohl otevřít skóre Sedlák. V 38. minutě měl další možnost Dynama Kousal.

V úvodu třetí třetiny kryl Pařík Hykovu ránu z dorážky z mezikruží, Dynamo bylo střelecky aktivní, ale do vedení se dostali v čase 42:31 domácí.

Miškář se natlačil do brankoviště a puk do odkryté branky poslal Pavlík. Byl to jeho jubilejní 100. bod v extralize ve 412. utkání.

Pardubice odpověděly ve 48. minutě, kdy přečíslení dvou na jednoho proměnil po Radilově přihrávce Kousal. Za čtyři minuty mohl otočit stav Košťálek, ale Pařík zasáhl lapačkou.

V čase 56:54 sice poslal puk za Paříka Paulovič, ale obrat ve skóre se nekonal. Po trenérské výzvě domácích gól neplatil, protože hradeckého gólmana atakoval v brankovišti Zohorna.

V nastavení měl v přečíslení možnost domácí Jergl. Blain v 70. minutě šel pykat po zákroku na Mandáta, v přesilovce Dynama ale domácí odolali.

V 78. minutě byl vyloučen za podražení Poulíček, ale střely Jergla, McCormacka nájezdy neodvrátily. V rozstřelu uspěli za Hradec Šťastný a dvakrát Pavelka, za Pardubice jen Hyka a Pánik.

Hradec Králové – Dynamo Pardubice 2:1 po nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. R. Pavlík (Miškář, Lalancette), rozhodující nájezd T. Pavelka – 48. R. Kousal (Radil, Košťálek). Rozhodčí: Hradil, Vrba – Špůr, Rampír. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Hradec Králové: Pařík – Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Kalina, Jank – Jasper, Tamáši, Perret – Jergl, Kevin Klíma, Okuliar – Šťastný, Estephan, Eberle – Miškář, Lalancette, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Sparta vyhrála i v Liberci a přiblížila se semifinále

Pražané byli v úvodu střelecky aktivnější, skóre se ale poprvé měnilo v 8. minutě, kdy se se štěstím prosadil Liberec. Birnerova zblokovaná střela se odrazila od Bulíře za bezmocného Kováře.

Sparta nevyužila první přesilovou hru, v 13. minutě ale po samostatné akci vyrovnal Forman. Následně při Konečného vyloučení mohl vrátit Bílým Tygrům vedení Birner, podařilo se to ale až v 18. minutě Klímovi, jenž potrestal chybu v rozehrávce soupeře.

Na začátku druhé třetiny při Krejčíkově trestu ohrozili Kováře Birner a Rychlovský. Blízko vyrovnání byl poté Lajunen, trefil ale jen tyč.

V polovině utkání dokázal obrat Rychlovský o puk na obranné modré čáře Chlapíka, Kovář ale samostatný nájezd nejlepšího extraligového střelce po základní části zlikvidoval.

Sparta dokázala domácí dostat pod velký tlak, dařilo se jí střídat do útočného pásma a nakonec se dočkala i vyrovnání. Po přihrávce aktivně hrajícího Formana se prosadil Krejčík.

Liberec se ale i potřetí dostal do vedení, když po 52 sekundách třetí části úspěšně zakončil rychlý protiútok Zachar, jenž v druhé formaci nahradil potrestaného Flynna.

Pražané ale odpověděli stejnou mincí a ve 44. minutě se po další Formanově přihrávce prosadil Mikliš. V 50. minutě mohl skórovat sám Forman, Hrenák ale jeho střelu zlikvidoval.

Sparta se ale přece jen do vedení dostala, když Vitouch obral o puk McCoshena a prostřelil slovenského brankáře.

Domácí se poté museli tlačit do útoku, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak při power-play inkasovali ještě jeden gól.

Bílí Tygři Liberec – Sparta Praha 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Bulíř (Birner, Hawryluk), 18. Kelly Klíma (Ivan), 41. Zachar (Rychlovský, A. Najman) – 13. Forman (Lajunen, Němeček), 34. Krejčík (Forman), 44. Mikliš (Forman, Lajunen), 52. D. Vitouch, 59. O. Najman (D. Vitouch, Chlapík). Rozhodčí: Květoň, Ondráček – Zíka, Ondráček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7346. Stav série: 0:3.

Liberec: Hrenák – Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Budík, Aubrecht, T. Galvas – Faško-Rudáš, Filippi, J. Vlach – Zachar, A. Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř, Birner – Kelly Klíma, Šír, Pérez. Trenér: Pešán.

Sparta: Jakub Kovář – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Beaudin – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Řepík, O. Najman, P. Kousal – Forman, Lajunen, Buchtele – Harper, Konečný, Hrabík. Trenér: Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články