Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Matěj Dunka nejlepším eFotbalistou roku 2023. Chci se dostat do reprezentace a uspět v Evropě, řekl po zisku prestižního ocenění

20. března 2024
Čtení na 1 minutu
Matěj Dunka, eFotbalista roku 2023, 18. 3. 2023 (FOTO: ČTK, Radek Vebr / MFDNES + LN / Profimedia)
Matěj Dunka, eFotbalista roku 2023, 18. 3. 2023 (FOTO: ČTK, Radek Vebr / MFDNES + LN / Profimedia)
V pondělí večer byl v rámci slavnostního galavečera tradiční ankety Fotbalista roku vyhlášen také nejlepší TCL eFotbalista roku 2023. Prestižní ocenění si odnesl Matěj “Matejs” Dunka, zástupce Entropiq Bohemians eSports.

Dunka, který v minulém roce dominoval domácí scéně, má nyní vyšší ambice. “Chtěl bych se dostat do české eReprezentace a udělat úspěch i v Evropě a dostat se někam výš,” uvedl potom, co mu ocenění předal jeden ze symbolů českého fotbalu Tomáš Ujfaluši. Podle Dunky je nejlepší začít nejdříve z klasickým fotbalem a teprve pak přejít na eFotbal.

Dunka vyjádřil nadšení z možnosti stát se součástí elitní společnosti českých fotbalistů. “Je to neskutečný. Od mala jsem se chtěl stát fotbalistou roku, ale bohužel zranění mi to nedovolilo,” řekl s úsměvem. Na druhém místě se umístil Dominik “Seron” Čermák ze Sparty, třetí příčku obsadil Lukáš “T9Laky” Pour, dvojnásobný vítěz ankety.

Cesta Matěje Dunky k úspěchu byla pozoruhodná – nejprve ovládl e:LIGU ve dvojici s Mariem “MarioOoso99” Gumbreštem a následně získal titul šampiona MČR FIFA 23 powered by Hyundai. Nezastavil se ani před novým ročníkem EA Sports FC 24, kde si na brněnské offline zastávce vybojoval další triumf.

Vítězem 59. ročníku ankety Centropol Fotbalista roku 2023 se stal kapitán reprezentace Tomáš Souček. Prestižní cenu získal potřetí v kariéře. V kategorii Satum Fotbalistka roku zvítězila Klára Cahynová.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon