Ruští protikremelští bojovníci zveřejnili video zachycující ničení ruské vojenské techniky

Přidat na Seznam.cz

Legie Svoboda Ruska oznámila zničení prioritních cílů na předměstí Žuravlevky v Belgorodské oblasti. Skupina tvrdí, že ruské osvobozenecké síly pravidelně připravují Putinovy ​​jednotky o sledovací systémy a komunikaci na bojišti.

Zveřejněné záběry zachycovaly zničení elektronického signálního zpravodajského zařízení, bojového vozidla pěchoty, několika vozů pro přepravu vojenského personálu, nákladního automobilu pro přepravu vojenského personálu a likvidaci houfnice D-30. Video také dokumentovalo zničení ruského skladu a neutralizaci řídícího střediska, uvádí deník Kyiv Post.

Ruští protiputinovští dobrovolníci hlásili značné ztráty způsobené ruské armádě v oblasti Belgorod a Kursk. Naopak velitel protikremelské ozbrojené skupiny Ruský dobrovolnický sbor ve svém projevu v ukrajinské televizi připustil, že také jeho jednotka utrpěla ztráty, ale ani zdaleka se neblíží číslu 1500 mužů, které si Kreml o víkendu nárokoval, píše deník Kyiv Indendent.

Bojovníci zveřejnili video zachycující ničení ruské vojenské techniky.

Milice podrobně popsaly rozsáhlý seznam zničené ruské techniky, včetně sedmi tanků (tři T-72 a jeden T-72BZ), dvaceti bojových vozidel pěchoty (BMP-2 a BMP-3), šesti houfnic D-30, dvou samohybných mj. houfnice 2S19 Msta-S.

Protikremelští bojovníci navíc tvrdili, že zneškodnili různé ruské vojenské prostředky, včetně koncentračních oblastí personálu, muničních skladů, úkrytů, věží s anténními systémy, opevnění, kamer pro sledování, mobilní komunikační stanice a mostu ve vesnici Gorkovsky.

Zdroj: Kyiv Post, Kyiv Indendent