Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Pogačar si v Katalánsku jede svůj vlastní závod. Před soupeři vede už o dvě a půl minuty

Tadej Pogačar vyhrál na závodu Kolem Katalánska druhou horskou etapu za sebou a zvýšil svůj už tak výrazný náskok v průběžném pořadí. Dvojnásobný vítěz Tour de France za sebou po 176 kilometrech nechal o osmačtyřicet sekund nejbližšího pronásledovatele Mikela Landu. Celkově před ním vede už o 2:27 minuty.

Tadej Pogačar
zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Pogačar zahájil sezonu před necelými třemi týdny a už má na kontě tři výhry. Hned na úvod vyhrál klasiku Strade Bianche a nyní v Katalánsku po druhém místu v úvodní etapě následující dvě etapy pokaždé před Landou jasně ovládl.

"Mikel zaútočil první. Předjel jsem ho a viděl jsem, že už máme náskok. Sice jsem si říkal, že je na útok ještě brzy, ale měl jsem dobré tempo a až do dvou kilometrů před cílem se mi tahalo dobře. Pak už to bylo těžší, ale i tak jsem to zvládl dokončit docela dobře," řekl Pogačar o svém útoku ve stoupání zhruba sedm kilometrů před cílem.

Jan Hirt, Landův kolega z týmu Soudal-QuickStep, dojel do cíle v Port Ainé na 29. místě s odstupem 5:13 minuty a celkově je jednatřicátý. Sprinter Pavel Bittner se v úterý nevešel do časového limitu a do středeční etapy už neodstartoval.

Sto třetí ročník závodu zařazeného do kalendáře WorldTour potrvá do neděle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články