Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Macháč debut v Miami zvládl, Plíšková, Bouzková, Fruhvirtová a Kopřiva vypadli

Jedině Tomáš Macháč při prvním startu v hlavní soutěži tenisového turnaje v Miami potvrdil roli favorita a šestnáctiletého Američana Darwina Blanche porazil 6:4, 6:2. Naopak úvodní zápas na velkém floridském turnaji prohráli Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Linda Fruhvirtová a Vít Kopřiva.

Marie Bouzková
zdroj: ČTK/AP

Macháč, jenž z turnajů Masters zatím startoval jen dvakrát v Indian Wells, měl za soupeře až 1034. hráče žebříčku Blanche. Talentovaný domácí tenista si odbyl debut na ATP Tour díky divoké kartě a třiadvacetiletý berounský rodák ho porazil za 81 minut.

V druhém kole se 60. hráč světa Macháč střetne se světovou šestkou Andrejem Rubljovem z Ruska, kterého v únoru v Dauhá vyřadil Jakub Menšík a na předchozím turnaji v Indian Wells Jiří Lehečka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková vypadla v Miami v 1. kole

Bývalá světová jednička Plíšková skončila v Miami v 1. kole stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells. Finalistku turnaje z roku 2019 dnes porazila 6:4, 2:6, 6:2 Chorvatka Donna Vekičová.

Bouzková v Miami nenavázala na loňský postup do 3. kola. V úvodním kole turnaje elitní kategorie WTA 1000 česká tenistka prohrála 2:6, 4:6 s Číňankou Ču Lin. Devětatřicátá hráčka světa Bouzková nenaplnila proti 63. tenistce žebříčku roli papírové favoritky a prohrála za hodinu a 25 minut. Svou negativní bilanci v této sezoně WTA Tour upravila na pět výher a osm porážek.

Linda Fruhvirtová před dvěma lety překvapila v Miami postupem do 4. kola, v posledních měsících se ale trápí, což potvrdila dnešní porážkou 6:4, 4:6, 2:6 s Američankou Shelby Rogersovou. Osmnáctiletá česká tenistka má letos na kontě v hlavní soutěži turnaje WTA Tour stále jen jedno vítězství a nenavázala na úterní úspěch své mladší sestry Brendy, jež v Miami v prvním kole zvítězila. Rogersová, kterou trápila zranění, vyhrála první zápas po 11 měsících.

Vypadl i Kopřiva, jenž při premiéře v hlavní soutěži turnaje série Masters podlehl 2:6, 4:6 Christopheru O'Connellovi z Austrálie. Šestadvacetiletý Kopřiva se na Floridě probojoval z kvalifikace poprvé do hlavní soutěže jednoho z turnajů Masters. V prvním kole 116. tenista světa podlehl za hodinu a čtvrt o padesát míst lépe postavenému O'Connellovi. Australan nastřílel devět es a českému tenistovi odvrátil všechny čtyři brejkboly, z toho tři v posledním gamu zápasu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články