Macháč v Miami proti domácímu teenagerovi nezaváhal, Kopřiva premiéru na Masters nezvládl

20. 3., 20:29
Aktuality 5
Tomáš Macháč (23) měl v úvodním kole v Miami potíže jen na začátku utkání a domácího teenagera Darwina Blanche (16) startujícího na divokou kartu nakonec přehrál snadno 6:4, 6:2. O své premiérové třetí kolo na akcích Masters se utká s nasazenou pětkou Andrejem Rubljovem. Vít Kopřiva (26) ve svém prvním zápase v hlavních soutěžích turnajů Masters neuspěl, český kvalifikant nestačil 2:6, 4:6 na favorizovaného Christophera O'Connella (29).
Macháč při debutu v hlavní soutěži Miami Open nezaváhal (© Profimedia)

Macháč – Blanch 6:4, 6:2

Tomáš Macháč při obou předchozích startech na Masters v Miami vypadl v kvalifikaci, ovšem v žebříčku momentálně figuruje na 60. místě, což stačí na přímou účast v hlavní fázi. Do utkání prvního kola vstoupil rodák z Berouna jako jednoznačný favorit.

S domácím 16letým teenagerem Darwinem Blanchem, který má s profesionálním tenisem zatím velmi málo zkušeností a svůj debut na nejvyšším okruhu si odbyl díky divoké kartě od pořadatelů, měl v úvodu zápasu nečekané potíže.

Duel zahájil prohraným servisem a znovu ztratil podání v sedmém gamu. I tentokrát však zvládl manko smazat a od stavu 4:4 už byl lepším hráčem na kurtu. Ve druhé sadě si rychle vypracoval vedení 3:0 a náskok už nepustil. Dokonce zápas zakončil dalším brejkem, když využil v pořadí třetí mečbol.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Hlavní fázi turnajů ATP Masters 1000 hraje teprve potřetí v kariéře, předloni i letos v Indian Wells ztroskotal ve druhém kole. O premiérovou účast ve třetím kole prestižních tisícovek zabojuje v prvním vzájemném souboji s nasazenou pětkou a bývalým semifinalistou Andrejem Rubljovem.

Od konce loňské sezony má Macháč životní formu a ve skvělé fazóně pokračuje v letošním roce. Postupem do třetího kola na Australian Open vylepšil své maximum na podnicích velké čtyřky a v hale v Marseille se probojoval do čtvrtfinále. V Miami absolvuje svůj sedmý letošní turnaj, bez výhry odjížděl pouze po nezdaru v kvalifikaci v Adelaide.

V mužské dvouhře na Miami Open budou pokračovat už jen dva čeští zástupci. Macháč ve druhém kole doplnil Jiřího Lehečku, který se vešel mezi nasazené a v úvodním kole měl volno. Nejlepší Čech v žebříčku začne duelem s Alexejem Popyrinem, nebo Facundem Díazem Acostou.

 

O'Connell – Kopřiva 6:2, 6:4

Vít Kopřiva byl ve svém prvním kariérním zápase v hlavních soutěžích podniků série ATP Masters 1000 až do posledního gamu bez výraznější šance. S favorizovaným Christopherem O'Connellem, který se naopak na nejvyšší tour pohybuje pravidelně a figuruje v TOP 70 žebříčku, prohrál za hodinu a čtvrt.

Rodák z Bílovce, jenž při svém debutu v Miami v dvoukolové kvalifikaci přehrál vítěze letošní juniorky na Australian Open Reie Sakamota a trápícího se domácího zástupce Jeffreyho Johna Wolfa, si v utkání vypracoval čtyři brejkboly. Ani jednu šanci včetně tří v závěrečném gamu neproměnil a na vlastním servisu odvrátil jen jednu ze čtyř hrozeb.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Už počtvrté v řadě neuspěl v úvodním kole hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. Letošní sezona je pro něj ve znamení premiér, na Australian Open na devátý pokus prošel kvalifikací a v kvalifikačních bojích na Masters se radoval až napočtvrté.

Hlavní los na nejvyšší tour absolvoval teprve posedmé v kariéře a bilanci v utkáních prvního kola si zhoršil na 3:4. Letos ho prohrál na Australian Open po pětisetové bitvě se Sebastianem Kordou i v Dauhá ve dvou těsných setech s Fábiánem Marozsánem.

O'Connell startuje na Masters v Miami potřetí a premiérově postoupil do druhého kola. Australan v něm vyzve domácí nasazenou jednadvacítku a bývalého čtvrtfinalistu Francese Tiafoea.


Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Miami

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Dobry-den
Tomáš si nedokázal skoro vůbec pomoci podáním. Takový výkon na Rubla nemůže ani náhodou stačit. :(

Vítek na to na hardu bez servisu prostě nemá, tady není o čem diskutovat...
Reagovat
EllNino
Tomáš a Vítek

Tomáš si pěkně zvyká na centrkurty, minule s Wawrinkou, teď s domácí WC, to je dobře :)) Mohl by porazit i Rubla, ale to bude hodně těžké

Vítek prostě musí občas nějaké to 1. kolo vyhrát, aby se posunul, hráče jako Lestienne, O'Connel a Maroszan by měl prostě alespoň 1x ze 3 případů porazit :/
Reagovat
com
Mensik, Lehecka a ze by letos porazila Rubla i Machac
Reagovat
makro99
a to je právě to, proč na tu stovku podle zdejšího mínění nemá... přes challengery se může prokousat na její hranici; při příznivé shodě okolností do ní možná i na chvíli nakouknout, ale o to strmější pak bude propad, pže díky rankingu zkusí hrát pravidelně ATP turnaje, na nichž ale není konkurenceschopný ani vůči hráčům druhé padesátky a místo obhajob bodů na challengerech tak začne zapisovat nuly z ATP...
Reagovat
PaYaB
Uvidíme na antuce, tam ty jeho šance budou trochu vyšší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist