Dnes Úterý - polojasno 27°C
Zítra Středa - skorojasno 23°C
Úterý 30. 4. 2024
Svátek má Blahoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Strážníci budou do Velikonoc dohlížet na hřbitovy a velikonoční trhy
Kontrola velikonočních trhů. Foto: MP Praha

Strážníci budou do Velikonoc dohlížet na hřbitovy a velikonoční trhy

Od soboty 23. března budou strážníci dohlížet nad vybranými pražskými hřbitovy, kontrolovat budou také velikonoční trhy. Informovala o tom mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová.

 „Ať už rodinná tradice, či jen přicházející jaro a s ním spojený tradiční jarní úklid, mohou být důvodem k návštěvě hřbitova. Aby se návštěvníci cítili bezpečně, budou hlídky městské policie od soboty 23. března do pondělí 1. dubna častěji kontrolovat vybrané pražské hřbitovy,“ sdělila Seifertová.

Vedle dohledu nad veřejným pořádkem by podle ní preventivní přítomnost strážníků na hřbitovech měla pomoci předejít vandalismu, krádežím věcí, výzdoby a dalším nežádoucím jevům.

Strážníci se budou věnovat také dopravní kázni převážně v souvislosti s parkováním. Pěším hlídkám strážníků pomohou motorizované hlídky, stejně tak se do kontrol zapojí strážníci na koních a psovodi se služebními psy. „Denně se kontrolám bude věnovat více jak 50 strážníků,“ upřesnila mluvčí.

Protože se na mnohých místech Prahy otevřely také velikonoční trhy, budou hlídky strážníků v rámci běžného výkonu služby dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek i na nich. Stejně jako na doprovodných kulturních a společenských akcích.

„Strážníci budou věnovat pozornost také dalším místům se zvýšenou koncentrací osob, jako jsou prostředky a prostory městské hromadné dopravy a další,“ dodala mluvčí městské policie.

„Velikonoce jsou svátky znovuzrození a oslavou příchodu jara. Bohužel to s sebou občas nese i komplikace v rámci pražské bezpečnosti a já jsem moc rád, že je městská policie připravena se o ni starat ve zvýšené míře. Zároveň všechny prosím, aby se chovali slušné, ohleduplně a nepřidělávali strážníkům zbytečně práci," řekl primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).


Autor: Jan Puci

Podezřelé zavazadlo vyklidilo halu hlavního nádraží, v kufru bylo oblečení

Včera v 18:33

Kvůli nálezu podezřelého zavazadla byla v pondělí dopoledne před jedenáctou hodinou evakuována hlavní hala hlavního nádraží. Nakonec se ukázalo, že se ve velkém kufru ukrývalo oblečení. Cestující se v poledne na nádraží mohli vrátit bez omezení.  

V Praze na Harfě jsou high-tech laboratoře pro vývoj nových léků

28. dubna 2024 ve 23:28

Objevy z ÚOCHB mají od středy větší šanci, že se dostanou do praxe, a pacienti s dosud neléčitelnými nemocemi mají zase silnější naději, že se dočkají účinné terapie. Fungovat totiž začíná na české poměry unikátní translační centrum spojující vědu a její komerční využití –...

Další články
Nahoru