Hlavní navigace

Termín startu aplikace Max v Česku odhalen. Bude to 21. května

21. 3. 2024

Sdílet

Rod draka (House of the Dragon), seriál HBO Max Autor: Warner Bros. Discovery

Aplikace HBO Max se v České republice a na Slovensku změní 21. května 2024 na nový produkt s názvem Max. Oficiálně to potvrdila společnost Warner Bros. Discovery.

Max nabídne dosavadní obsah HBO Max, k tomu reality show a dokumenty z produkce Discovery, a chybět nebudou ani přímé sportovní přenosy ze streamovací služby Eurosport. 

Celková nabídka obsahu bude podle údajů Warner Bros. Discovery ve srovnání s HBO Max více než dvojnásobná (i před započtením přímých sportovních přenosů). V létě bude možné v aplikaci Max sledovat olympiádu v Paříži. Obsah z olympiády bude součástí všech tarifů předplatného. 

„Max je sice globální platforma, ale její obsah bude zaměřen na konkrétní lokální území, aby poskytoval ještě intenzivnější zážitek ze sledování. Letos se čeští a slovenští diváci mohou těšit na druhou sezónu seriálu Rod draka, Olympijské hry Paříž 2024 a samozřejmě na řadu exkluzivních titulů od Warner Bros Discovery, ale i třetích stran,“ řekl Jamie Cooke, manažer Warner Bros. Discovery zodpovědný za region střední a východní Evropy.

Ceník aplikace Max tvoří několik různých tarifů a k tomu balíček Sport. Ten je možné si pořídit ke kterémukoli z tarifů. Konkrétní ceny teprve společnost Warner Bros. Discovery oznámí. Oficiální český web služby Max už je v provozu.

Tarif Basic s reklamami: Nižší cena, ale obsahuje reklamy. V Česku v první fázi nebude. Nejprve se ho dočkají Norsko, Švédsko, Dánsko, Finsko, Nizozemsko, Rumunsko, Polsko, Francie a Belgie. Uživatelé se budou moci dívat souběžně na dvou zařízeních. Obsah bude dostupný v rozlišení Full HD. 

Tarif Standard: Uživatelé se budou moci dívat souběžně na dvou zařízeních. Obsah bude dostupný v rozlišení Full HD. V rámci tohoto tarifu bude možné stáhnout si 30 filmů nebo seriálových dílů a dívat se na ně offline. 

Tarif Premium: Uživatelé se budou moci dívat souběžně na čtyřech zařízeních. Nabídne rozlišení Full HD nebo 4K a zvuk Dolby Atmos (dle pořadu). V rámci tohoto tarifu bude možné stáhnout si 100 filmů nebo seriálových dílů a dívat se na ně offline. 

Doplněk Sport: Divákům dá přístup ke sledování špičkových sportovních událostí, jako jsou tenisové grandslamy, cyklistická Grand Tour nebo závod 24 hodin Le Mans, a k tomu živé lineární kanály Eurosport 1 a Eurosport 2. Uživatelé můžou sledovat sportovní přenosy souběžně na dvou zařízeních (z celkového počtu dostupných souběžných sledování, které se liší tarif od tarifu). 

Stávajícím předplatitelům HBO Max se jejich stávající profily a historie sledování přenesou do nové aplikace. Některá zařízení a verze operačního systému umožňují, že se aplikace HBO Max automaticky aktualizuje na Max. V ostatních případech budou uživatelé při spuštění aplikace HBO Max vyzváni, aby si stáhli novou aplikaci Max. 

Pokud má někdo předplatné Discovery+ nebo Eurosport Premium, firma ho bude informovat o tom, jak přejít na předplatné Maxu. 

Český a slovenský trh se Maxe dočkají ve stejnou dobu jako zbytek střední a východní Evropy s výjimkou Polska, severské státy a země Pyrenejského poloostrova. Spuštění v Polsku, Nizozemsku, Francii a Belgii má brzy následovat.

V některých zemích bude možné sledovat na Maxu i lineární televizní kanály. Kromě Eurosportu, který bude dostupný ve všech zemích, bude navíc ve Francii a v Polsku k dispozici CNN International, v Polsku TVN, v Norsku TV Norge a ve Švédsku Kanal 5.

Našli jste v článku chybu?
  • 22. 3. 2024 9:15

    Bleble

    Trochu jsem se v tom vašem komentáři ztratil. A nevím, co myslíte tím, že Dolby Atmos není kompatibilní s optikou. Formát zvuku nemá nic společného s tím, jakým kabelem ho přenášíte. Bude to spíše tím, že váš receiver neumí dekódovat Dolby Atmos.

    Každopádně mohu vám za sebe doporučit příště koupit televizi od jiného výrobce. Mám LG z roku 2020 zapojenou do 20 let starého receiveru od Sony přes optiku a do televize zadám model receiveru a televize automaticky převádí receiverem nepodporované formáty do podporovaných, takže v mém případě live převádí Dolby Atmos do DTS a to všechny kanály. Výsledek je více než dobrý.

    Druhou variantou je koupě nového receiveru, který umí i moderní formáty zvuku.

  • 22. 3. 2024 6:33

    Sonyk

    No doufám že konečně půjde prostorový zvuk přes optický výstup do beden Logitech z906 v Dolby digital 5.1 a ne jenom ve stereo stim jejich problémovým Dolby Atmos který není kontatibilni s optikou . A v tv Philips nelze změnit zvukové možnosti jak to umí google Chromecast kde lze vypnout Atmos a Dolby digital plus dělá to jen u HBO max a Disney. Na netflixu a Amazonu je vše přitom v pořádku .

  • 25. 3. 2024 20:51

    XYZ

    "A nevím, co myslíte tím, že Dolby Atmos není kompatibilní s optikou. Formát zvuku nemá nic společného s tím, jakým kabelem ho přenášíte. Bude to spíše tím, že váš receiver neumí dekódovat Dolby Atmos."

    Přes optický audio kabel skutečně Dolby Atmos nepojede. Je to proto, že optický kabel je navržen pro zpracování 2 kanálů nekomprimovaného signálu (s pulzně kódovou modulací PCM) nebo 5 kanálů komprimovaného signálu. Dolby Atmos má kanálů minimálně 7. Prostě nemá potřebnou šířku pásma. Ale třeba mi ukážete ten receiver, který to umí, já žádný takový neznám.

    Jediný způsob, jak zažít všechny výhody Dolby Atmos, je použít HDMI. Moderní zařízení jsou tímto portem vybavena všechna, jediným rozdílem je verze podporující ARC nebo eARC. Stačí o něm vědět, že ten první vysílá ztrátový signál a ten druhý vysílá bezztrátově.

    "takže v mém případě live převádí Dolby Atmos do DTS a to všechny kanály. "

    To těžko. DTS je maximálně jen 5.1. Co je minimálně o dva kanály méně. Ten hlavní 3D efekt Dolby Atmos je převodem na 5.1 zahozen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).