Na TV Nova se vrací Utajený šéf

Sedm nových šéfů, sedm nových firem. Od velkého stolu z krásné kanceláře mezi zaměstnance zavítají majitelé, ředitelé a manažeři, aby zjistili, jak jejich společnost opravdu funguje. Vysoce postavená manažerka se promění v prostoduchou ženu s pořádně prořízlou pusou. Vedoucí z mezinárodní společnosti si vyzkouší vyložit plný kamion pneumatik. Ředitel sítě hotelů narazí na údržbáře, který odmítne přivrtat nohu postele, a na servírku, která neumí slovo anglicky. Utajený šéf se vrátí na TV Nova premiérovým dílem ve středu 27. března ve 20:20 a zavítá do gastro světa, kde šéf v přestrojení cestou potká věhlasné kuchaře Zdeňka Pohlreicha a Jana Punčocháře.

Zdroj: TV Nova, Lucie Sehnalová

V první epizodě diváci uvidí pod pokličky školní jídelny, závodky, kantýny a rozvozu hotovek. Inkognito brigádničit bude majitel sítě stravovacích zařízení Jan Stejskal. Střihne si dvojroli výčepáka a pankáče. Aby nebyl odhalen, vystřídá hned dvě masky. Na první byla potřeba paruku, u druhé naopak šéf přijde o svou vlastní kštici. Změněn k nepoznání vyrazil do útrob své firmy a slzy tentokrát tekly i jemu. „Zajímalo mě, zda-li naše firemní kultura je ta správná cesta pro úspěšný byznys. Přistupujeme k lidem jako rodině a snažíme se jim vysvětlit, že je lepší se do práce těšit,“ říká CEO SFood Jan Stejskal a pokračuje: „Kolegové mě velmi dojali a moc si vážím, jak skvělý tým máme. Nikdy nezapomenu na svou holou hlavu. Punková image byla zajímavá zkušenost a kolegové říkali, že tak mám zůstat.“

Utajený šéf představuje šéfy, kteří se nebojí postavit výzvě a po dobu pěti dní si vyzkoušejí práci svých zaměstnanců. Je to experiment, který si žádná firma nemůže zaplatit. Šéf zjistí, kde má chyby, ale i to, v čem je jeho firma skvělá. Pozná na vlastní kůži, že vize v excelovské tabulce vypadá ambiciózně, ale někdy je v běžné praxi nerealizovatelná. V pozici běžného zaměstnance odhalí, kde nesmyslné nároky brzdí provoz a kde jsou naopak skryté rezervy, které by mohly zvýšit zisk. A v neposlední řadě se téměř vždycky dozví, že jsou jeho zaměstnanci skvělí. „Divákům můžeme slíbit velké ryby českého showbyznysu, firmy, které mají obraty v řádech stovek milionů korun. Ani letos nebudou chybět silné emoce. Dokonce bych řekla, že spotřeba kapesníků bude větší než loni. Soudím tak nejen podle štábu, který je pro mě často lakmusovým papírkem, ale i podle šéfů, kteří nedokázali zatnout zuby a nebrečet. Letos je hodně vidět, jak šéfům na zaměstnancích záleží,“ říká režisérka a kreativní producentka Lucie Matějíčka Sehnalová.

Oblíbená reality show Utajený šéf, v níž nejvyšší vedení firmy poznává svůj podnik z pozice řadového zaměstnance, se na jaře vrátí na obrazovky TV Nova již v páté sezoně. Formát reality show Undercover Boss je populární v mnoha zemích světa, dočkal se i prestižního ocenění Emmy. Divácky oblíbený je především proto, že ukazuje nadřízeného v situaci, kdy čelí stejným problémům jako jeho podřízení. Snad každý minimálně jednou zatoužil po tom, aby si šéf vyzkoušel jeho práci.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .