Česká ambasáda podpořila aktivity IOCB Tech Family na BIO EUROPE Spring

Zuzana Hlavičková (druhá zprava) a zástupci IOCB Tech Family

Zuzana Hlavičková (druhá zprava) a zástupci IOCB Tech Family

Zuzana Hlavičková, vedoucí obchodně-ekonomického úseku velvyslanectví České republiky v Madridu, navštívila stánek IOCB Tech Family a spolku Prague.bio na Europe's Largest Springtime Biotech Partnering Event, tentokráte pořádané v Barceloně. Aktivity techtransferové rodiny považuje za velmi dobrou vizitku české vědy a dobrou reprezentaci Česka vůbec.

„Účast zástupců českých vědeckých institucí, start-upů a firem z oblasti biotechnologií na veletrhu BIO EUROPE Spring umožní propojení s obdobnými institucemi z celého světa. Velvyslanectví ČR v Madridu je připraveno české subjekty podpořit přímo i pomocí nástrojů ekonomické a vědecké diplomacie v navázání dalších kontaktů ve Španělsku“, upozorňuje Hlavičková.

IOCB Tech Family se biotechnologických a dalších důležitých konferencí účastní pravidelně. Jde o příležitost prezentovat dobré nápady nejen z laboratoří mateřského Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, ale i dalších míst a navázat důležité kontakty pro rozvoj byznysu.

IOCB Tech Family je unikátním spojením techtransferové kanceláře IOCB Tech, vědecko-výzkumného inkubátoru i&i Prague a spolupracujícího investičního fondu i&i Biotech Fund. Jde tedy o komplexní systém, který pomůže vědeckému nápadu po všech stránkách – prověří jeho komerční potenciál, zajistí právní ochranu, postará se o patenty a dokonce může zajistit i financování.

„Takový systém je ve středoevropském prostoru raritou. Od účastníků akcí jako je BIO Europe Spring máme pozitivní zpětnou vazbu“, dodává Martin Fusek, ředitel IOCB Tech.

BIO EUROPE Spring se letos účastní přibližně 3 400 lidí nejen z Evropy, ale i řady asijských a dalších zemí. V průběhu konference se uskuteční 119 443 obchodních schůzek více než stovky vystavovatelů. Během třídenní akce se zástupci IOCB Tech Family setkali zhruba se šedesátkou firem.

Spoluorganizátorem stánku je klastr Prague.bio. Kromě prezentace českého biotechnologického ekosystému akci využívá pro propagaci konference Prague.bio, která se uskuteční 24. září v Praze. Jejím posláním je propojení vědy a byznysu a registrace je již nyní na webu conference.prague.bio otevřena.

 

 

 

 

Klíčová slova Španělsko-ČR-věda-trh-firmy-IOCB Tech

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Obchod, marketing
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.