Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hník s Petrušem dojeli ve 4. etapě Cape Epic devátí. Kulhavý se zlomenou klíční kostí končí

Bikeři Lubomír Petruš a Karel Hník dojeli jako nejlepší z českých reprezentantů na devátém místě ve čtvrté etapě závodu dvojic na horských kolech Cape Epic. Martin Stošek s Petrem Vakočem obsadili 13. příčku a v průběžném pořadí drží osmou pozici. Novými lídry celkového hodnocení se v Jihoafrické republice stali v etapě druzí Matthew Beers a Howard Grotts. Trojnásobný vítěz Jaroslav Kulhavý si při pádu zlomil klíční kost a závod nedokončí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ve 4. etapě Cape Epic dojeli Hník s Petrušem devátí

Z výhry se v dramatickém finiši po takřka třech a půl hodinách strávených na 73 km dlouhé trati s celkovým převýšením 2550 metrů radoval hvězdný Švýcar Nino Schurter s Dánem Sebastianem Finim. Ve spurtu porazili na cílové pásce domácího Beerse s Američanem Grottsem. Ti v průběžném pořadí vedou před dnešními přemožiteli o dvě minuty, Stošek s Vakočem ztrácejí už 35:27.

Kulhavý s Filipem Adelem dokončili etapu, v níž závodníci museli zdolat mimo jiné ikonické stoupání a sjezd Cliff Hanger, na 14. pozici. Olympijský šampion z Londýna 2012 ale v závěrečném sjezdu spadl a zlomil si klíční kost. I s tím dojel do cíle, další kilometry však už nepřidá. Nyní ho čeká operace.

Za krajany Stoškem a Vakočem zaostali o více než čtyři minuty, v celkovém pořadí se posunuli na 15. místo. Petruš s Hníkem jsou dvanáctí.

Dvacátý ročník slavného závodu vyvrcholí v neděli ve Stellenboschi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články