Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Nikon kupuje amerického výrobce fotoaparátů RED

22. 03. 2024

22. 03. 2024

Nikon kupuje RED Digital Cinema, společnost založenou Jimem Jannardem (zakladatel Oakley), která je nejlépe známá pro digitální kino kamery včetně RED One 4K a V-Raptor X. Přesné podmínky transakce nebyly zveřejněny v tiskové zprávě společnosti Nikon, která nastínila, jak se RED stane stoprocentně vlastněnou dceřinou společností kamerové společnosti.

Příležitost k expanzi na trh profesionálních digitálních filmových kamer

Nikon doufá, že tuto dohodu využije k expanzi na trh profesionálních digitálních filmových kamer, přičemž bude čerpat ze „znalostí společnosti RED v oblasti filmových kamer, včetně jedinečné technologie komprese obrazu a vědy o barvách“. RED se chlubí tím, že její kamery byly použity k natáčení mnoha velkých filmů a televizních pořadů, včetně několika marvelovských produkcí jako Guardians of the Galaxy Vol. 3 a Captain Marvel, dokumenty o přírodě jako Planet Earth II a televizní pořady jako Squid Game, Mindhunter, Peaky Blinders a The Queen’s Gambit.

Prezident RED Jarred Land oznámil novinku na Instagramu tímto obrázkem:

Společnost RED byla založena v roce 2005 a v současné době má podle tiskové zprávy společnosti Nikon přibližně 220 zaměstnanců a její sídlo je ve Foothill Ranch v Kalifornii.

Land sdílel v tiskové zprávě zveřejněné na své stránce na Facebooku následující:

Tato akvizice představuje pro Nikon významný milník, který spojuje své bohaté dědictví v oblasti profesionálního a spotřebitelského zobrazování s inovativními schopnostmi společnosti RED. Společnosti Nikon a RED jsou společně připraveny předefinovat trh profesionálních digitálních kinofilmů a slibují vzrušující budoucnost vývoje produktů, které budou nadále posouvat hranice možného ve filmové a video produkci.

Akvizice přichází necelý rok poté, co byla zamítnuta žaloba společnosti RED proti společnosti Nikon za porušení jejích patentů na kompresi videa. RED zažalovala Nikon v roce 2022 za údajné zkopírování jeho technologie komprese dat v aktualizaci firmwaru pro fotoaparát Nikon Z9. Nikon reagoval zpochybněním legitimity patentů RED a případ byl loni v dubnu zamítnut.

K TÉMATU  OpenMTK: jak dostat ze svého DivX přehrávače maximum (2. díl)

Přestože je společnost RED nejlépe známá svými digitálními filmovými kamerami, v roce 2018 se pokusila expandovat na trh smartphonů vydáním RED Hydrogen One. Telefon se chlubil holografickým displejem a podporou modulárních doplňků, ale byl kritickým selháním a byl ukončen o rok později.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Každý, kdo vlastní chytrý i hloupý mobil, jistě někdy řešil problém s nabíječkou, resp. absencí energie pro dobití telefonu, když jste třeba v přírodě či nemůžete dlouze setrvávat u zásuvky. Pro takové případy „bůh“ vymyslel powerbanky jako A-Data A10050.

Niceboy nás zahrnul novinkami na léto, které jistě byly možnými kandidáty na dárky za vysvědčení. Do této doby byla řada RAZE hlavně odolnými reproduktory bez dalšího pozlátka (levný RAZE mini nepočítejme) v podobě rádia apod. Právě ego to mění a přináší věci, které z něj činí plnohodnotný přehrávač hudby.
Po odolném reproduktoru, který jsem pořádně potrápil, si dnes představíme další kousek, který sice autem přejíždět nehodláme, ale pod vodu se koukne – nabízí krytí IPx7. Zaujmout chce jinými zbraněmi – kvalitním prostorovým zvukem, dobrými basy, výkonem 12 W a výdrží akumulátoru přes 7 hodin.
Nejsem fanoušek sluchátek v uších, nerad ztrácím kontrolu, přijít o sluch například na ulici vidím jako nechtěnou věc. Jako fanouška nových technologií mě naopak lákalo vyzkoušet sluchátka HIVE pods, přinášející budoucnost do současnosti. Čítají dva špunty s vlastní baterií a příjmem, dokonce nepotřebují kabel ani pro komunikaci mezi sebou.
Spolu s Halloweenem (resp. v USA po Dni díkůvzdání) nás již několik dní prodejci atakují nabídkami na tzv. Black Friday, prodejní akci importovanou s již zmíněným svátkem z USA. Každý někdy podlehne a koupí věc, kterou nepotřebuje. Zalíbila ss Ferrari PowerBank Soft Rubber 5000 mAh Black. Záložní kapesní baterie jako každá jiná, pouze vybavená logem Ferrari. Za cenu prý o 40 % nižší, nekupte to. :o)
Německý výrobce Rollei se primárně zaměřuje produkci akčních kamer, stativů a vybavení pro fotografy. My jsme měli možnost otestovat jednu ze tří nabízených autokamer, a sice model DVR-318, kterou pořídíte ve značkovém eshopu za 3 490 Kč, čímž se stává vlajkovou lodí (do auta) firmy v této kategorii.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek