Nejoblíbenější internetová platforma, na které lidé sdílejí své audiovizuální soubory, vydělává na inzerci a předplatném. Reklamní vsuvky ve videích zmizí, jakmile přejděte na vylepšenou verzi. Otázka zní, kolik stojí YouTube Premium. Ceny začínají na 0 Kč a končí na 269 Kč/měsíc, respektive 3 228 Kč/rok. Záleží na vaší sociální situaci a na době, po kterou službu využíváte.

Chudý student kouká na reklamy, aby ušetřil

Lidé masově sdílejí videa, která nahráli na chytré telefony nebo speciální kamery. Svá díla nejčastěji zveřejňují na internetové adrese YouTube.com. Tam každý měsíc přijdou miliardy návštěvníků, aby přidaly nové video nebo zhlédly cizí tvorbu. Kdybyste si postupně pustili všechny dnešní novinky, jejich sledováním byste strávili desítky let.

YouTube patří americké společnosti Google, která vydělává primárně na reklamě. Neplatícím divákům vkládá do videí komerční vsuvky, přičemž inzerent platí kolem 0,03 amerického dolaru, neboli 0,70 Kč za jedno zhlédnutí. Chudí studenti, senioři a další nízkopříjmoví občané snášejí četné reklamy, aby ušetřil na předplatném.

Kolik stojí YouTube Premium? Cena za měsíc a rok

Reklamy jsou pro inzerenty poměrně levné, ale pro běžného diváka rušivé. Google proto nabízí vylepšenou verzi svojí internetové platformy, které říká YouTube Premium. Jestli máte zájem, pustí vám videa bez reklam. Navíc vám dovolí, abyste si soubory stahovali do svého počítače. Bez reklam vám poběží také aplikace YouTube Music, která obsahuje hudbu.

Ovšem nejdříve se musíte zaregistrovat a vybrat, zda případně zaplatíte svojí platební kartou, přes paysafecard nebo PayPal. A pokud nezrušíte svoje členství před uplynutím prvního měsíce, provozovatel vám následně strhne odpovídající finanční částku. Srovnejme, kolik stojí YouTube Premium. Cena po úvodním bezplatném testu stoupá na 109 až 269 Kč/měsíc:

  • 109 Kč/měsíc pro studenta, který v daném roce prokáže své studium.
  • 179 Kč/měsíc pro nestudujícího jedince.
  • 269 Kč/měsíc pro maximálně šestičlennou skupinu, jejíž členové mají trvalé bydliště na stejné adrese a narodili se minimálně před 13 lety.
Uživatelé1. měsíc2. měsíc2. až 13. měsíc
Student0 Kč109 Kč/měsíc1 308 Kč/rok
Nestudující jedinec0 Kč179 Kč/měsíc2 148 Kč/rok
Rodina (Family)0 Kč269 Kč/měsíc3 228 Kč/rok
Ceny jsou účtovány měsíčně. Členství a předplatné lze kdykoli zrušit. Uvádíme aktuální ceny, price, pricing pro rok 2024.

Rodina (Family) je pro 5 lidí zdarma (free)

Google vás láká, abyste YouTube Premium vyzkoušeli gratis. Po prvním měsíci buďto zaplatíte, nebo ve videích opět uvidíte reklamy. Výjimkou jsou lidé, kteří zadarmo využívají rodinný tarif. Skupinový balíček funguje následovně:

  1. Plnoletý člověk objedná YouTube Premium, přičemž zvolí Rodinné členství.
  2. Ve svém uživatelském účtu založí rodinnou skupinu, ve které vystupuje jako správce.
  3. Do rodinné skupiny pozve maximálně 5 dalších lidí, přičemž všichni bydlí ve stejné domácnosti a každý má minimálně 13 let.
  4. Každý člen v rodinné skupině sdílí svoje skutečné jméno, e-mailovou adresu a fotografii.
  5. Správce a jeho hosté jsou dohromady Rodina (Family).
  6. Každý může sledovat videa samostatně, přes svůj soukromý uživatelský účet.
  7. Správce po prvním zkušebním měsíci zaplatí 269 Kč, jinak prémiový program skončí a do videí se vrátí reklamy.
  8. Jeho hosté mají YouTube Premium zadarmo (free).
  9. Členy rodinné skupiny lze vyměnit jednou za 12 měsíců.
  10. Správce může kdykoli zrušit Rodinné členství, aby v budoucnosti nemusel platit.

YouTube Premium Mod APK a Vanced

Data jsou uložena na špičkových serverech, o které pečují profesionální technici. Videa se přes internet plynule přehrávají na stolních počítačích, noteboocích, tabletech i chytrých telefonech. Google zveřejnil mobilní aplikace pro operační systémy Android a iOS (Apple).

SlužbaInternetová adresaAplikace
YouTubeyoutube.comAndroid, iOS
YouTube Premiumyoutube.com/premiumAndroid, iOS
YouTube Musicmusic.youtube.comAndroid, iOS

Pokoutní programátoři nabízejí alternativní aplikace, které údajně přehrávají videa, neobsahují reklamy a jsou zadarmo. Svoje softwary pojmenovali YouTube Premium Mod APK nebo YouTube Vanced. Ale dejte pozor, abyste do svého počítače namísto kouzelné aplikace nestáhli virus.

Osobně žádnou streamovací službu neplatím, nejsem připojen na rodinný tarif a nevyužívám ani garážové alternativy. Ale videa z YouTube.com přesto vidím bez reklam, pokud jsou přehrávána na jiném webu jako takzvaný iframe, například zde:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno