E-mail | SIS | Moodle | Helpdesk | Knihovny | cuni.cz | CIS Více

česky | english Přihlášení



20th Blue Danube Sympozium on Heterocycles in Chemistry

Zveme vás na 20. ročník Blue Danube Sympozium on Heterocycles in Chemistry, který se koná, poprvé v Praze, ve dnech 25. - 28. srpna 2024. Registrace na konferenci byla otevřena.
Čas 25.08.2024   09:00
28.08.2024   16:00
Přidat událost do kalendáře Google
vKalendář (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

20th Blue Danube Symposium on Heterocykles in Chemistry


KDY:  25. - 28. srpna 2024
KDE: Přírodovědecká fakulta UK, Albertov 6, Praha 2

Registrace na konferenci zde

Blue Danube Symposium on Heterocycles in Chemistry, původně známá jako Blue Danube Symposium on Heterocyclic Chemistry, má tato konference bohatou historii, sahající až do roku 1991. Během posledních tří desetiletí bylo toto sympozium organizováno v různých městech v Rakousku, České Republice, Maďarsku, Slovensku a Slovinsku, a účastnilo se jí mnoho významných řečníků, včetně několika laureátů Nobelovy Ceny. Avšak Praha dosud neměla čest tuto pozoruhodnou konferenci hostit – a to až do teď. S velkou hrdostí oznamujeme pořádání jubilejní 20. edice conference Blue Danube Symposium on Heterocycles in Chemistry na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Někdo by se mohl ptát, proč měnit název po 33 letech? Odpověď je jednoduchá: jak se chemie vyvíjí, musíme měnit i náš přístup. Změna názvu není pouze symbolická; značí naši angažovanost v přizpůsobení konceptu konference tak, aby lépe sloužila vědecké komunitě. Naší snahou je zatraktivnit konferenci a uvítat vědce z různých oblastí – medicinální chemie, biologické chemie, materiálové chemie, organokovové chemie a dalších – jejichž práce se nemusí plně zaměřovat na heterocyklickou chemii, ale heterocykly v ní hrají zásadní roli.

Věříme, že Praha, se bohatou historií a živelnou vědeckou komunitou, je ideálním místem pro zahájení této transformativní změny.

Publikováno: Pátek 22.03.2024 13:40

Akce dokumentů