×

Další video: Synchronizace menstruačního cyklu v parlamentu! Kdo to Heleně provedl?

Countdown
Zrušit
×

O plastické chirurgii ze všech stran s doktorem Jiřím Kučerou

O plastické chirurgii ze všech stran s doktorem Jiřím Kučerou

Jiří Kučera je lékař s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti nejenom plastické a estetické chirurgie, ale i rekonstrukční mikrochirurgie; působil několik let na špičkové francouzské klinice plastické a estetické chirurgie Clinique Eiffel. Odpovídá nejenom na otázky, jakou další roli má ještě kromě té estetické plastická chirurgie, či co se skrývá pod pojmem mikrochirurgie. Též se dozvíte, jak nejlépe uchovat například prst uříznutý na cirkulárce, aby ho bylo možné pacientovi přišít, čeho se nejčastěji týká rekonstrukční plastika, a rovněž jaký nejdelší výkon má za sebou.

„Trošičku mi vadí, že když někdo řekne: ‚Jo, to je plastický chirurg,‘okamžitě se začíná hovor na téma prsou a tak dále, plastická chirurgie je totiž mnohem širší. Já jsem také rekonstrukční mikrochirurg, jsem také chirurg ruky, součástí plastické chirurgie je rozštěpová chirurgie, vrozené vady. A teprve jako nástavba je estetická chirurgie.“ – zmiňuje nejprve Jiří Kučera.

Nato pokračuje: „Dokonce společnost francouzská estetická – nějakou dobu jsem působil v Paříži –, má v záhlaví, že jedině dobrý všeobecný chirurg může být dobrý plastický a estetický chirurg. Takže ta problematika je opravdu širší.“

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„Mikrochirurgie je o přišívání cévy o průměru jeden milimetr, kdy na tento obvod dáte osm až deset stehů. Vše se to děje pod mikroskopem. Už jako studenti jsme vymysleli takový tréninkový proces na ušním boltci králíka, byli jsme dokonce navrženi na čestnou cenu Akademie věd. Čili už dlouho se tomu věnuji. A je důležité trénovat.“ – pokračuje Jiří Kučera.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

jiri-kuceralekarchirurgplasticky-chirurgplasticka-chirurgiemikrochirurgieesteticka-medicinaclinique-eiffelrekonstrukcni-medicinachirurgie-rukycevyurazrekonstrukce-oblicejextv
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.