Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Slovensko dalo ochranu hlavě proruské sítě

„Lidé bušili zevnitř na okna.“ Střelba v koncertním sále u Moskvy má desítky obětí

Plameny a dým stoupající z koncertního sálu Crocus City Hall u Moskvy. Foto: Sergej Veďjaškin, ČTK/AP
Plameny a dým stoupající z koncertního sálu Crocus City Hall u Moskvy. Foto: Sergej Veďjaškin, ČTK/AP

Desítky mrtvých a zraněných jsou podle ruských médií v koncertním sále nedaleko Moskvy, kam podle svědků proniklo několik ozbrojených lidí v maskáčích. Ti stříleli do lidí, z místa se ozývaly výbuchy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Střelbu a výbuchy hlásí ruská média z koncertního sálu Crocus City Hall, který se nachází ve městě Krasnogorsk u Moskvy. Podle oficiálních informací jsou na místě nejméně čtyři desítky mrtvých a více než sto zraněných. Videozáběry z místa ukazují, že objekt hoří.

Ruské ministerstvo pro mimořádné situace oznámilo, že záchranáři z budovy vyvedli zhruba sto lidí. Probíhala evakuace lidí, kteří se ukryli na střeše. Ta je přitom z velké části v plamenech. Zranění i mrtvá těla podle svědků leží

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rusko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější