Budoucí královna Velké Británie na začátku letošního roku podstoupila operaci, o které informovala veřejnost.

Tehdy trojnásobná maminka fanoušky uklidňovala, že šlo o plánovaný zákrok a není potřeba žádných obav.

Po pár měsících se ale situace změnila a Kate Middleton nyní přiznala, že je situace mnohem vážnější, než to zprvu vypadalo.

"Testy po operaci ukázaly, že jsem onemocněla rakovinou. Můj lékařský tým mi doporučil okamžitě podstoupit preventivní chemoterapie. Nyní procházím počáteční fází léčby," svěřila se princezna ve videu, který umístila na svůj Instagram i další sociální sítě.


Kate dále ve svém vyjádření přiznala, že diagnóza pro ni byla obrovským šokem. "V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se myslelo, že můj stav není rakovina," přiznala šokovaná členka královské rodiny.

S manželem se prý snažili vše udržet v soukromí, aby se s informací nejprve srovnali. "William a já jsme dělali vše, co jsme mohli, abychom to soukromě zpracovali a zvládli v zájmu naší rodiny," vysvětlila Kate, proč se v posledních týdnech neozývala svým příznivcům.



"Jak si dokážete představit, trvalo to. Zabralo mi čas, než jsem se zotavila z velké operace, abych mohla začít s léčbou. Ale co je nejdůležitější, zabralo nám čas, než jsme všechno vysvětlili Georgovi, Charlotte a Louisovi způsobem, který je pro ně vhodný, a ujistili je, že budu v pořádku," dodala manželka Prince Williama.

​Kromě toho se Kate rozpovídala i svém muži, který je pro ni aktuálně největší oporou a „velikým zdrojem jistoty a útěchy“.

"Pro každého, kdo čelí této nemoci, v jakékoli podobě, prosím, neztrácejte víru ani naději. Nejste sami," vzkázala princezna onkologickým pacientům, aby svůj boj nevzdávali.

I když v minulosti byly vždy detaily ohledně zdraví královských příslušníků pečlivě střeženým tajemstvím, Windsorská dynastie se rozhodla být v této otázce o něco transparentnější.

Mimo to je ale k odhalení nemoci Kate vedly také četné spekulace, které se v posledních týdnech šířily internetem.

Na veřejnosti se Kate Middleton ukázala naposledy 25. prosince 2023, kdy se s manželem a dětmi sešli na vánoční mši v kostele svaté Máří Magdaleny v Norfolku v Anglii.

O tři týdny později Kensingtonský palác oznámil, že podstoupila 16. ledna plánovanou operaci břicha s tím, že zhruba do Velikonoc bude doma a vynechá oficiální program a pracovní činnosti.

Související články