More

    Pražský Comic-Con navštíví hvězda z Terminátora

    Pražský festival popkultury Comic-Con Prague slaví 5. narozeniny a láká na megalomanskou podívanou. Pro fanoušky přidává celé patro navíc v O2 universu či sochu Všemocného Bowsera postavenou z kostek LEGO. V programu akce konané od 5. do 7. dubna 2024 přibyla i nová jména hereckých hostů.

    Pátý ročník, který se uskuteční v prvním dubnovém víkendu, si zaslouží obrovskou porci nového programu. A s tím souvisí i překvapení v podobě rozšíření prostor našeho populárního eventu. A to rovnou o celé patro. Přidáváme přes tisíc metrů atraktivních expozic našich partnerů, další hlavní stage, stovky míst k relaxaci a desítky hodin doprovodného programu. Comic-Con Prague tak poprvé obsadí i hlavní halu A, kolem které vzniklo celé O2 universum,” láká na novinky Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci spolupořádá. 

    K jedinečnému zážitku fanoušků přispěje i unikátní čtyřtunová socha Všemocného Bowsera ze světa Super Maria. Postavená bude z kostek, kterých bude úctyhodných 663 900. Monumentální dílo, měřící 4,3 metrů, vzniklo za 3 290 hodin v kladenské továrně LEGO Group. Nejedná se pouze statický kousek, Bowser disponuje pohyblivými pažemi, hlavou a zvukovými efekty, což z něj činí interaktivního parťáka pro fanoušky všech věkových kategorií. „Máme velkou radost, že se nám podařilo sochu dojednat. Je to možné až letos, kdy poprvé využíváme halu A, což je jediné místo, které tuto sochu pojme,“ doplňuje Renčín.

    V programu akce se objevily i nové filmové a seriálové tváře, mezi nimi třeba Robert Patrick, který se jednoznačně nejvíce proslavil rolí T-1000, hlavního záporáka ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování. „V seznamu hostů přibyla i další jména, na která jsme náležitě pyšní. Ať už je to Paul McGillion, Dr. Carson Beckett z Hvězdné brány: Atlantida, či třeba Brendan Wayne, ztvárnitel postavy Dina Djarina v oceněném Disney+ seriálu Mandalorian, kterou si také zopakuje ve vysoce očekávaném filmu. Nechci zapomenout také na herce spojeného se všemi epizodami Červeného trpaslíka. Tedy na Craiga Charlese. A v neposlední řadě je to jedinečný Bobby Ewing z Dallasu, tedy Patrick Duffy,” vypočítává nová jména z programu Václav Pravda, který je programovým ředitelem festivalu. 

    Významný růst čeká Technologickou zónu festivalu, která se každý rok těší obří oblibě. Díky zvětšení prostor bude mít nové místo a nabídne ještě nadupanější program. Ať už se jedná o speciální vystoupení Dany Drábové, která dokáže propojit informace o jaderné energii v souvislostech s komiksovým světem, nebo speciální expozici Armády ČR. „Poprvé se účastníme Comic-Conu a doufáme, že zaujmeme návštěvníky. Můžou se těšit nejen na vojenskou techniku a hi-tech vybavení, ale hlavně na setkání s našimi výsadkáři, piloty a leteckými návodčími,” říká plukovnice Iva Bednářová, náčelnice odboru doplňování personálu Agentury personalistiky. 

    Zdroj: ComicCon

    Přihlásit přes Seznam