Parfém
Parfém

Výběr parfému není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Existuje mnoho faktorů, které je třeba mít na paměti – roční období, nálada, denní doba a někteří lidé si vybírají parfém taktéž podle svého znamení zvěrokruhu!

Mezi tyto faktory patří samozřejmě také příležitost, na kterou se připravujete. Ať už se chystáte k vodě nebo třeba na svatbu, parfém je nedílnou součástí vašeho vzhledu, který doplňuje vaše oblečení a šperky. Je to sice neviditelný doplněk, ale zanechává větší dojem než perly či diamantový náhrdelník. Člověk má totiž tendenci pamatovat si vůně a vůně tedy patří mezi jeho nejsilnější smysly.

To je přesně ten důvod, proč byste měli pečlivě zvážit, který parfém si vyberete. Zřejmě se bude lišit parfém, který použijete do práce a který na první rande. Zde jsou obecná doporučení.

Parfém
Parfém

Do práce

V práci trávíme velkou část dne, takže je důležité vhodně zvolit parfém právě na tuto příležitost. Pro pracovní den doporučuji vůně, které jsou jemné a svěží – například květinové, travnaté či ovocné vůně. Skvělou volbou je například See By od Chloe či Bvlgari Omnia Crystalline.

Na pracovní schůzku

Denní rutinou při práci je setkávání se a komunikace s mnoha lidmi na různých úrovních kancelářské hierarchie či zákazníky. Pokud ale máte obchodní jednání, chcete zapůsobit na člověka před sebou. Je tedy vhodné zvolit odvážnější parfém, který obchodnímu partnerovi naznačí, že jste nezávislá, sebevědomá a inteligentní a dokážete se o sebe postarat. Parfém by měl mít vůni růže, vanilky, jantaru, jasmínu nebo třeba pačuli. Takové parfémy jsou třeba Shiseido Zen nebo Cacharel Noa.

Na speciální příležitosti

Ať už je touto příležitostí svatba, oficiální večeře, charitativní akce, ples, opera nebo divadlo, speciální příležitost si žádá speciální parfém. Je to parfém, který odhalí vaši ženskost, je silný (vzhledem k tomu, že většina speciálních akcí se odehrává ve večerních hodinách) a klade důraz na individualitu. Stejně jako je výrazné oblečení na speciální příležitosti by měl být výrazný i parfém. Na takové příležitosti se hodí dřevnaté vůně – amber, pačuli či pižmo. Patří mezi ně Lancome La Vie Est Belle či například Narciso Rodriguez For Her.

Na romantickou schůzku

Romantika rovná se květiny – pomerančový květ, jasmín, růže. Na prvním rande se ale vyhněte gardénii, protože jsou příliš vzrušující.  Coco Chanel se kdysi nechala slyšet, že parfém bychom měli nanášet tam, kde si přejeme být políbeny. Naneste tedy parfém na všechna pulzující místa – dolní část krku, za ušima, na zápěstí… skvělými vůněmi na tuto příležitost jsou třeba Boss Ma Vie, Paco Rabanne Lady Million, Guerlain Idylle či Ferre In The Mood For Love Pure. Taktéž parfémy z dílny Coco Chanel jsou stálicemi pro tuto příležitost.