Hlavní obsah

Manžela hledá po celém světě. Ve které zemi jsou muži nejmilejší a kde je to samý macho?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena na misi. Tak by se dala označit Američanka Anne Marie Hagertyová, která cestuje křížem krážem, aby našla lásku. Pro netradiční formu hledání toho pravého se tiktokerka rozhodla poté, co jí nevyšel vztah, který považovala za osudový. Randila už s muži v 25 zemích. Co zjistila a co vzkazuje dalším ženám, které se nebojí ponořit do vod seznamování napříč kulturami?

Foto: Profimedia.cz

Američanka hledá lásku na různých kontinentech.

Článek

Romantická cestovatelka začala s mezikontinentálním hledáním lásky před dvěma roky a ve svých současných 28 letech má jako netradiční suvenýry vzpomínky na rande jako málokdo. Hledat svého vyvoleného na cestách jí prostě přišlo jako lepší nápad než klasická seznamka.

Dívka z malého města v Severní Karolíně, o jejímž hledání možná jednou někdo natočí film, se pro cestování s nevšedním cílem nerozhodla jen tak. S křižováním zeměkoule už měla zkušenosti z dřívějška, před deseti lety kupříkladu žila v Indii. Randit v zahraničí jí dle vlastních slov otevřelo úplně jinou stránku cestování.

Která z navštívených míst považuje za vůbec nejromantičtější? Nechybí Itálie, New York a možná trochu překvapivě Chorvatsko. První příčku ale bez jakýchkoli pochyb získal New York, kam se Hagertyová také přestěhovala. Když mezi miliony lidí narazíte na jednoho speciálního, jedná se podle ní o úžasnou náhodu a nejlidnatější město USA má mít přímo magickou atmosféru pro randění.

Letiště, která vycházejí vstříc zamilovaným

Cestování

„Miluji grandiózní romantická gesta a jedinečné zážitky a New York je z tohoto pohledu nejlepším místem světa. Naplánovala jsem třeba rande, kde jsem s protějškem letěla helikoptérou nad sochou Svobody, Empire State Buildingem a Central Parkem,“ uvedla pro Daily Mail Hagertyová. Během randění v New Yorku si prostě připadá jako uprostřed romantického filmu.

@annemariehagerty

shoot for the stars ya feel #datingstorytime #storytime #datingdiaries #dateideas #datinglife #helicopter #fyp #nyc #bachelorette #sexandthecity #manhattan #newyorkcity #newyorker #dateoutfit #nycdateideas #nycdating

♬ original sound - Anne Marie 🌎

Itálie prý také byla přesně „to pravé“. Jejím nejromantičtějším zážitkem byla schůzka s naprostým cizincem v Miláně. Oslovil ji během lijáku a řekl: „Myslím, že jsi nádherná, moc rád bych tě vzal na večeři.“

Uchvátilo ji i jezero Como, které pokládá za vůbec nejromantičtější z navštívených míst, dodává ale, že randění v Itálii umí být složité. Chorvatsko je podle ní obdobně romantické, ale snáze se seznámíte s lidmi. „Má kouzlo Itálie spolu s pocitem méně vyšlapané cesty. Lidé tam byli celkově přátelštější a otevřenější v počáteční fázi randění,“ vysvětlila cestovatelka.

Ačkoli nevyniká romantikou, Hagertyová si oblíbila i Londýn. Přestože tam měla několik divných schůzek, potkala i zajímavé muže, kteří podle ní byli sladcí a chovali se rytířsky. „Britskou kulturu shledávám roztomilou. Mají čaje, nedělní pečeně, je to prostě velmi milé a rodinné.“

Nezabodovali v Latinské Americe ani ve Švýcarsku

Nenadchla ji naopak Kolumbie. Ačkoli ji považuje za úžasnou zemi se zajímavou gastronomickou scénou, tamější styl randění není pro ni. „Je to tak trochu případ celé Latinské Ameriky, je to velmi machistická kultura.“ Obdobně je na tom prý Mexiko oplývající šovinistickými muži. Chlapi v Belize na ni pak působili jako moc velcí hráči a Argentinci byli svými způsoby až agresivní.

Sblížit se jí vůbec nedařilo se Švýcary, které je podle ní těžké poznat blíže. „Švýcaři jsou izolovanější a mají tendence držet se svých skupin. Respektuji to, umí být velmi laskaví, ale k nově příchozím nejsou moc přívětiví.“

Hagertyová toho pravého zatím nenašla, ale užívá si poznávání nových lidí a kultur a nespěchá.

Anketa

Vyrazili byste hledat lásku do zahraničí?
Určitě, na druhém konci světa lze zažít vrcholnou romantiku.
15,9 %
Mít možnost odjet na delší dobu třeba pracovně, proč ne.
10,4 %
Možná, v českých luzích a hájích se mi nedaří najít správnou osobu.
4,2 %
Rozhodně ne, vztahy jsou dost složité samy o sobě, neřkuli když se do toho vloží kulturní rozdíly.
69,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3391 čtenářů.

První rande v USA, druhé v Kanadě, třetí ve Švédsku. A jsou spolu dodnes

Cestování

Potkali se v Ekvádoru. Za životní štěstí vděčí vzkazu v hotelových dveřích

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám