Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Britská princezna Kate bojuje s rakovinou

23. 03. 2024

23. 03. 2024

Prosba o soukromí

Vyjádření  Catherine k jejímu zdravotnímu stavu.

V osobním prohlášení Kate požádala veřejnost o “čas, prostor a soukromí” pro sebe a svou rodinu během léčebného procesu. Vyjádřila, že diagnóza byla pro ni a prince Williama šokem, a zdůraznila potřebu soukromí, aby mohli svým dětem situaci vysvětlit a zpracovat ji v rodinném kruhu.

O léčbě

Dvaačtyřicetiletá princezna ve videu požádala o „čas, prostor a soukromí“ během léčby

Princezna dále informovala, že po lednové operaci břicha, při které se původně nepředpokládalo, že má rakovinu, byla diagnóza potvrzena testy po operaci. V důsledku toho začala s preventivní chemoterapií. Vyzdvihla také podporu a úsilí svého lékařského týmu a poděkovala veřejnosti za podpůrné zprávy.

Podpora z paláce a veřejnosti

Buckinghamský palác uvedl, že král Karel III. a královna Camilla poskytují princezně a její rodině plnou podporu. Král prohlásil, že je na Kate hrdý za její odvahu a otevřenost. Podporu vyjádřili také princ Harry s Meghan, britský premiér a další významné osobnosti, včetně mezinárodních státníků.

Zdravotní stav krále Karla III.

Je důležité zmínit, že i král Karel III. se momentálně léčí s nespecifikovaným typem rakoviny, což bylo oznámeno krátce po jeho zákroku kvůli zvětšené prostatě. Král podstoupil léčebný zákrok ve stejné nemocnici a ve stejnou dobu jako princezna Kate.

Kate inspiruje ostatní

Princezna Kate, která se od Vánoc veřejně neobjevila, je vnímána jako klíčová a oblíbená postava britské královské rodiny. Její otevřenost o osobním zdravotním boji je považována za inspirativní a přináší důležité poselství o významu podpory a porozumění v těžkých chvílích.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Konečně odhalena: Může první snímek princezny Kate po tajemné operaci utišit bouři spekulací?

Britský král Karel III. bojuje s rakovinou

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Filosof Jean-Paul Sartre kdysi napsal, že každý má jiný koeficient neštěstí. Zatímco někteří lidé procházejí životem jako nůž máslem, jiným jakoby osud házel klacky pod nohy. Mnozí se přesto dokázali svému handicapu postavit.
V sobotu si dopřejte nějakou aktivitu a pohyb, v neděli potom relaxujte. Co dalšího se objeví o víkendu? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Je třeba se hned detoxikovat! Po zimním období očistěte tělo a mysl! Přesně to volají reklamní slogany různých společností, a takto se zaklínají mnozí výživoví poradci a prodejci doplňků stravy. Do jaké míry má ale nějaký jarní detox smysl? A proč zrovna na jaře?
Je zřejmé, že vnímání krásy a dokonalosti je hodně subjektivní záležitost. To, co je pro někoho úchvatné, je pro druhého nezajímavé a naopak. I přes odlišnosti vnímání jsme ale vlivem doby uvízli v bublině, která rozděluje společnost na krásné a ošklivé, asi tak jako v pohádkách, na které jsme se dívali odmalička.
Každý nenávidí uklízení, ale každý miluje čistý dům. Existuje nejlepší způsob, jak rychle vyčistit dům? Většina nováčků v uklízení si není jistá, zda by měli nejprve vysát prach nebo vysát. Mají nejdříve uklidit kuchyň, nebo koupelnu? Je spoustu nezodpovězených otázek, co se úklidu týče.
Módní inspirace není nikdy dost. Pokud jste tedy i vy nadšená fashion milovnice, rozhodně vám neunikly aktuální trendy, které nás během podzimu a zimy 2022/2023 čekají. Na scéně se objeví maximálně pohodlné teplákové soupravy i elegantní dámské šaty. Co bude tím pravým, co letos oblečete vy?
S příchodem chladných dní naše pleť potřebuje výživu. K tomu vám dopomohou domácí pleťové masky, které si vyrobíte z ingrediencí, co máte běžně v kuchyni.
Každý rok vznikne nějaký song, který pak dobývá žebříčky celosvětových hitparád, slyšíme ho na každém rohu, skáče na nás pomalu i z lednice. Na některé hity časem zapomeneme, ale o takových tu dnes nebude řeč. Až udeří první mrazíky, tyhle letní písničky vás zaručeně rozehřejí a rozproudí vám krev v žilách. Pojďme si připomenout hity, které známe úplně všichni a vždycky si na ně rádi na diskotéce nebo u moře zatancujeme, nebo si je aspoň v duchu zanotujeme.
Jakékoliv potíže se spánkem se mohou nepříjemně odrazit na průběhu celého našeho dne. Pokud se necítíte ve své kůži, hned se obtížněji hledá potřebná trpělivost při doprovázení dětí do školek či do škol. Stěží budete pak mít v práci dostatek energie na řešení všech úkolů. Není však nutné sahat hned po lécích. Kvalitu svého spánku můžete výrazně podpořit pomocí bylinek. Jaké stojí za to vyzkoušet?
Mnoho z nás si jistě vzpomene na první ročník soutěže Česko hledá SuperStar. Tehdy ještě jako velmi mladá zpěvačka, Šárka svým nádherným hlasem dokázala okouzlit český i slovenský národ. V obrovské konkurenci se dokázala probojovat do finále společně s Anetou Langerovou. Jak se změnil její život po soutěži a co dělá Šárka dnes? V exkluzivním rozhovoru jen pro Dámskaliga.cz!
Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
Lana a provazy jsou báječný retro a vintage doplněk jakéhokoli interiéru. I moderní bydlení můžete podtrhnout jedním z těchto kousků. Nejčastější uplatnění pro lano je designové osvětlení, ale uplatnění najde i jinde. Inspirujte se!

Výběr článků

Krásný, rovný úsměv bez bolesti a téměř na počkání slibuje inovativní systém neviditelných rovnátek Invisalign. Rovnátka jsou totiž navržena tak, aby odhalila úsměv, po kterém toužíte. Díky snímatelným rovnátkům tak opravdu během pár měsíců změníte svůj život.
Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.
Jaká zvířátka máme doma nejčastěji? Jsou to samozřejmě kočky a psi. Každý jedinec má jinou povahu, vždycky je ale milujeme. Tihle domácí mazlíčci mají jedno společné - když si hrají, stojí to za to a často nás překvapí něčím novým, čemu se rádi zasmějeme. Podívejte se na video!

Nepřehlédněte

Rodičovství nese velkou zodpovědnost a často si klademe otázku, jestli budu dobrá/ý máma/táta? Nikdo není dokonalý, ale děláme vše tak, jak nejlépe umíme anebo tak, jak to dělali naši rodiče s námi.
Květináče dnes mají spoustu podob. Ty venkovní mohou být i samozavlažovací, ale nejdůležitější je materiál. Oblíbené jsou betonové nebo ratanové květináče. Samozřejmostí jsou ale i klasické keramické květináče, a nejlevnější variantou jsou potom ty plastové, které ale také umí vypadat k světu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek