Bomby pravdy a lásky

Před 25 lety došlo k útoku koalice ochotných v NATO na cíle v bývalé Jugoslávii. Česká republika byla v tu dobu čerstvě členem »obranného« paktu NATO, o kterém tehdejší prezident Pravdy a Lásky V. Havel ještě jako československý prezident tvrdil, že měl být rozpuštěn spolu s Varšavskou smlouvou. Nestalo se tak a my jsme se zapojením do operace Spojenecká síla zařadili hodnotově na Západ. Náš vzdušný prostor jsme totiž poskytli k přeletům vojenských letadel v rámci operací proti Srbsku. NATO totiž potřebovalo bombardovat nejenom humanitárně, ale také ekologicky, s co nejmenší produkcí CO2.

Jednalo se o další z ilegálních válek NATO vytvářejících v mezinárodním právu precedenty, tj. zásah bez mandátu Rady bezpečnosti OSN. Aby se omezil ošklivý efekt kobercového bombardování jako v Drážďanech nebo ve Vietnamu, byly použity i chytré bomby, které ale občas nebyly vůbec chytré. Dne 7. května 1999 bomba zasáhla velvyslanectví Čínské lidové republiky. Byly to ale bomby Pravdy a Lásky se srdíčkem se vzkazy Srbům. Takové bomby musí přece ti, komu jsou určeny, milovat. Jednalo se o umanitární bomby, které měly zabránit utrpení balkánských národů. Vojenská kampaň je jako bonboniéra, nikdo neví, co ochutná.

Prezident Pravdy, Lásky a fernetu V. Havel v té době jasně dokázal, jak to myslí s humanitárním bombardováním, když toleroval přelety spojeneckých letadel přes naše území. Přestali jsme být neutrální a jako západní Slované, kteří přijali křesťanství z Konstantinopolu, jsme se zapojili do války proti jižním Slovanům: latinka proti cyrilici.

Lidé, kteří byli zodpovědní za tuto bombardovací kampaň se stovkami nevinných obětí z řad civilistů, nebyli nikdy postaveni před soud v Haagu. Nikdy tam neskončil B. Clinton nebo T. Blair, protože kolektivní agrese byla vydávána za akt ochrany etnických menšin; něco jako když vás někdo napadne a je zastřelen kolemjdoucím. Potrestán byl S. Miloševič z bývalé Jugoslávie, kdy byl souzen Haagským tribunálem. Ostatní, kdo také mohou za civilní oběti v nezákonné válce, tam nikdy neskončili.

Jan Klán

Související články

4 KOMENTÁŘŮ

  1. 24.3.2024

    ☄️🇷🇺Podle ruského ministerstva obrany bylo kolem 17.50 moskevského času nad Bělgorodskou oblastí zničeno 22 střel z českých raketometů Vampire MLRS.

    Sledujte @neCT24  | 42TČen

  2. Abychom pochopili, proti komu bojujeme: kyjevská restaurace „Ofenziva“ zavedla do nabídky sadu „Crocus City“ a připojila fotografii hořící budovy. !️🇺🇦🏴 ☠️

    Tato instituce také nabízí svým návštěvníkům steak „Daria Dugina“ a sendvič „Navalnyj“.
    t.me/RVvoenkor

  3. Mezinárodní právo se ukázalo být pro americký režim a jeho satelity jen cárem papíru.
    Rusko bylo tehdy příliš slabé, aby svému napadenému spojenci pomohlo.
    Dlouho protestovalo proti ukradení Kosova Srbsku, dalo případ k mezinárodnímu soudu. Ten prohlásil, že to údajně bylo „v pořádku“. No tak jsou tedy „v pořádku“ i další podobné případy, ne?
    Buržoazní režimy Západu se nedokázaly ani po 25 letech vyrovnat se svými zločiny, odsoudit je, odškodnit oběti. Naopak eskalují svou agresivní politiku spojenou s masovým vražděním nevinných lidí. Pachatelé nejsou trestáni, ale vyznamenáváni (Clinton).
    Stály ty banány, natřené fasády a otevřené hranice za to?

  4. Pamatuji si, jak v roce 2008 při jednání parlamentu v den výročí napadení a bombardování Jugoslávie armádami NATO vyzval poslanec za ČSSD Foldyna přítomné poslance v jednacím sále, aby povstáním a minutou ticha uctili zabité Jugoslávce při útocích NATO. Poslanci povstali, ale ministr poslanec Schwarzenberg zůstal sedět a dělal že spí; předsedkyně parlamentu Němcová z ODS utíkala jako o život ze sálu a za ní zdrhala poslankyně Talmanová z ODS, aby nemusely uctít jugoslávské oběti bombardování Jugoslávie armádami NATO. Takto se choval válečný štváč s rukama od jugoslávské krve Schwarzenberg a poslankyně ODS.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy