Vsetín zdolal Jihlavu, Zlín ve třetím semifinále nestačil na Litoměřice

Hokejisté Zlína doma prohráli s Litoměřicemi 1:5. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Vsetína vyhráli ve třetím utkání semifinále play-off první ligy v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 4:3 a ujali se v sérii na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Naopak Zlín nezvládl domácí duel s Litoměřicemi, padl 1:5 a prohrává 1:2 na utkání. Čtvrté duely se hrají na stejných místech v neděli.

Vsetín se v Pelhřimově ujal vedení po 29 sekundách kuriózním gólem. Obránce Teper nahodil puk ze středního pásma po mantinelu, ten se ale nečekaně za bránou odrazil a gólman Beran si jej srazil do vlastní branky. Ale potom úřadoval jihlavský kanonýr Harkabus.

Nejdříve v 5. minutě využil přesilovou hru střelou z hranice levého kruhu a za 130 vteřin po akci Štefančíka zamířil zblízka do odkryté branky. Polepšil si tak na 13 branek z deseti zápasů v letošním play-off a překonal rekord Jaroslava Roubíka, jenž v sezoně 2015/16 dal za Ústí nad Labem 12 gólů z 15 utkání.

Ve 12. minutě vyrovnal z dorážky Lotyš Berzinš a před polovinou utkání otočil ve vlastním oslabení skóre jeho krajan Zabusovs. Po 79 sekundách třetí třetiny odpověděl Štefančík. V čase 56:27 rozhodl v přesilovce při vyloučení Menšíka o vsetínské výhře Rob.

Musím říct, že jsme začali poměrně vlažně, pak nám ale hodně pomohl šťastný odraz od mantinelu. Pro Jihlavu to byl samozřejmě laciný gól, pro nás uklidnění. Nicméně těžko jsme se dnes dostávali do zápasového tempa, to se projevilo ve třetí třetině, kdy nás Dukla zatlačila. My jsme nevyhrávali souboje a ten gól jsme tam inkasovali. Pomohla nám dnes přesilovka, někdy je to tak, že po dvou náročných zápasech přijde útlum, my jsme dnes neměli aktivitu vysokou. Dnešní zápas jsme zvládli, což je pro nás velmi cenné,“ zhodnotil duel trenér Vsetína Luboš Rob starší.

Zatímco Valaši třetí semifinálovou bitvu zvládli, Zlín doma prohrál 1:5.

Chybělo tomu hodně. První třetinu jsme měli lehce navrch, Litoměřice si toho přesto vytvořily zbytečně moc. Ani se na to nenadřely, šance dostávaly zadarmo. Zaostávali jsme v úsilí, v play-off bychom měli mít větší nasazení. Byli jsme zvadlí. Nevím, čím to bylo,“ krčil rameny kapitán Beranů Bedřich Köhler.


Ve Zlíně vydržel bezbrankový stav až do 33. minuty, kdy faul Sedláka v přesilové hře potrestal Kuťák. Vzápětí ve vlastním oslabení po chybné rozehrávce Werbika zvýšil Plos.

Paradoxně nám ublížily naše přesilovky, nesehráli jsme je dobře, dostali jsme i gól. Bylo to 0:2. Zápas plyne dál, máme dohánět výsledek. Nemůžeme si dovolit zamrznout na šest sedm minut a koukat, kdo to za nás udělá,“ prohlásil Köhler.


Berany na chvíli vrátil do hry Fin Salmio, jenže další zaváhání domácích v defenzivě potrestal Plos. Berani sáhli už pět a půl minuty před koncem k power-play, ale vzápětí skóroval do prázdné branky Kuťák a v čase 56:45 dovršil hattrick, když si jeho přihrávku srazil do vlastní branky Jesse Paukku.


„Každý si sám musí v sobě vyhodnotit, kolik tomu dal, jestli na play-off to stačí. Jestli se nezlepšíme, znovu prohrajeme, to je jasné. Měl by to být budíček. Musíme předvést úplně jiný výkon,“ dodal Köhler.

Semifinále Chance ligy, 3. zápasy –

BERANI ZLÍN – HC STADION LITOMĚŘICE 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 41. Salmio (Paukku) – 33. Kuťák (P. Svoboda), 38. Plos, 42. Plos (Sihvonen), 55. Kuťák (P. Svoboda), 57. Kuťák . Rozhodčí: Petružálek, Mejzlík – Polák, Otáhal. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5861. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

HC DUKLA JIHLAVA – VHK ROBE VSETÍN 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Harkabus (Čachotský, Havránek), 7. Harkabus (Štefančík, Havránek), 42. Štefančík (T. Havránek, Harkabus) – 1. Teper (Dědek), 12. Bērziņš (Zabusovs, Machala), 29. Zabusovs (Bērziņš, Žukov), 57. Rob (Š. Jenáček). Rozhodčí: Horák, Kubičík – Jindra, Komínek. Vyloučení: 4:6, navíc Chvátal (Jihlava) 5 min, Pořízek (Jihlava) 5 min a do konce utkání – Staněk (Vsetín) 5 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2500 (vyprodáno). Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x