Příbram se připojuje k akci Ukliďme Česko

regiony

Hlavním jarním úklidovým dnem při akci Ukliďme Česko je v letošním roce sobota  6.dubna. Na tento den se připravuje také Příbram.

Příbram se připojuje k akci Ukliďme Česko
Ilustrační foto
24. března 2024 - 12:30

Stovky obcí napříč celou republikou se každoročně připojují k dobrovolnické akci Ukliďme Česko. Mezi tyto obce patří také Příbram, kde se zapojují desítky dobrovolníků.

„V letošním roce úklidovou akci připravujeme na sobotu 6. dubna v čase od 8 do 13 hodin.  Sraz bude ve dvoře MěÚ Příbram – vjezd z ul. U Nemocnice. Základní úklidové trasy vytipujeme tak jako v minulosti, ovšem ze zkušeností víme, že řada přihlášených dobrovolníků rovnou přichází s vlastním návrhem lokality, kterou chtějí zbavit odpadu,“ říká Marcel Strnad z Odboru životního prostředí, který úklidovou akci v Příbrami organizuje.

Dobrovolníci se mohou již nyní přihlásit na Odboru životního prostředí – tel. 318 402 476, email: .ue.marbirp@danrts.lecram Vyhlášená úklidová akce se netýká pouze samotného města, ale také přilehlých osad. „Stejně jako v minulých letech pro přihlášené dobrovolníky zajistíme rukavice, pytle na odpad a následný svoz odpadu z příslušných lokalit,“ dodává Marcel Strnad.

Svoz nasbíraného odpadu následně zajistí Technické služby Příbram.

Středočeskénovinky.cz informovala Eva Švehlová, DiS., tisková mluvčí, MěU Příbram.

(jv,stredoceskenovinky.cz,foto:arch.)




Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif