Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 07:25:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Duben – na Prima ZOOM budem!

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.03.2024


Duben – na Prima ZOOM kouknem! Dokumentární skvosty pro vás: čekají nás Války ve vesmíru; odhalíme Největší mýty historie; připomeneme legendu – Jane Goodallová: Naděje a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

1. 4., 22.00 hod. – Války ve vesmíru

Na konci března 2019 Indie sestřelila raketou jeden z vlastních satelitů. Tím se zařadila do exkluzivního klubu států, které disponují prostředky ke zničení objektu ve vesmíru – 300 kilometrů daleko od povrchu naší planety. Začíná éra Hvězdných válek. Právě teď stojíme na prahu nového období, během něhož jsou odtajňovány a zveřejňovány dříve přísně střežené obranné a vesmírné projekty. Celovečerní film Války ve vesmíru přináší podrobný a zasvěcený pohled na militarizaci kosmu, včetně rozhovorů s předními odborníky a řediteli čerstvě založených vládních agentur.


2. 4., 21.00 hod. – Největší mýty historie (Objevy a vynálezy)

Seriál rozplétá mýty, které stojí v pozadí různých světových událostí. Podíváme se na významné vynálezy a objevy, mýty týkající se kultury a zábavního průmyslu. Prozkoumáme válečné mýty například o Pearl Harboru či o invazi do Iráku, které přetrvávají dodnes. Nebudou chybět konspirační teorie o přitažlivosti společenských mýtů, od ploché Země až po feminismus. Shrneme rozšířené mýty, které se pojí s životem a smrtí politiků a vlivných osobností. Koukneme také na neobjasněné záhady – takže objasníme přitažlivost legend, které lidé vytvářejí kolem egyptských pyramid či Bermudského trojúhelníku.


2. 4., 23.30 hod. – Honba za adrenalinem II (Dokonalá závodní dráha)

V další sérii se opět připojíme k odvážné a neohrožené moderátorce Amber Rushové, která hledá dokonalé zážitky, co jí naprosto rozbuší srdce, a vy sami byste se neodvážili si to vyzkoušet. Během její honby za adrenalinem zažijeme všechno, co vás napadne, a možná i něco, na co se bojíte třeba jenom pomyslet. Bourající auta, naplno rozjeté tanky, divoké plavby a ohromující technologie – v každé epizodě si Amber na vlastní kůži vyzkouší čtyři extrémní zážitky, aby mohla vybrat ten „nejadrenalinovatější“.


3. 4., 20.00 hod. – O sítích a křídlech (1. díl)

Když konečně přijde dlouho očekávané jaro, zimou zadušená příroda v Provence na sebe upozorní hlasitým výbuchem vřelých melodií. Malá stvoření zvědavě vykouknou ze svých zimních skrýší. Některá se vyplazí ven, jiná vylétnou nebo se spustí na pavučině. Sledujte, co se odehrává ve světě hmyzu během jednoho ročního období. Odhalte společenstvo mnohem vyspělejší, než si dokážeme představit. Přinášejí život loukám i lesům, očišťují zahrady nebo zeleninové záhony a jsou zkrátka nepostradatelní. Tento přírodovědný seriál se zaměřuje na životy tří druhů hmyzu: na nenáviděnou mouchu; diskrétního opylovače, kterého nevděčně odháníme rukou; překrásné kulaté slunéčko sedmitečné, strážce našich rozkvetlých zahrad a záhonů; a také na okouzlujícího pavouka, který nás stejnou měrou fascinuje i děsí.


3. 4., 21.00 hod. – Burren: Kamenné srdce Irska (Symfonie života)

Vydejte se na dechberoucí filmovou výpravu nejkrásnější irskou krajinou a odhalte původ místních obyvatel, divokých přírodních krás, rozmanitých rostlin, zvířat a ptáků, kteří si zabydleli v Burrenu. Okouzlující přírodovědný dokument, který natočila oceňovaná kameramanka Katrina Costello, provede diváky jednotlivými ročními obdobími. Během dobrodružné filmové výpravy objevíme keltské deštné pralesy, podzemní jeskyně a tajemná jezera. Katrina Costello využívá různé kreativní filmové techniky a dramatické rekonstrukce, s jejichž pomocí vypráví jedinečný příběh Irska a jeho obyvatel. Nenechte si ujít poutavou kombinaci dechberoucích záběrů překrásné přírody a zábavných postřehů místních obyvatel ve filmu, který zachycuje syrové půvaby Burrenu.


6. 4. 20.00 – Jane Goodallová: Naděje (1. část)

Ve dvou částech vám nabídneme speciální dvouhodinový dokumentární film, který sleduje nekonečné cesty Jane Goodallové a její neúnavné odhodlání šířit po celém světě zprávu o naději. Film přináší intimní pohled na zásadní proměnu Jane Goodallové z vědkyně na inspirativní aktivistku a vůdkyni. A odhaluje, jak tato výjimečná osobnost inspiruje budoucí generaci k tomu, aby se odhodlala k významné změně.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 24. 3. 2024





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.03.2024 • Okolo Flander – monument všech Vlámů
22.03.2024 • Saalbach a Planica – závěr SP v alpském lyžování a skocích na lyžích
18.03.2024 • Přímý satelitní přenos opery Romeo a Julie v rámci série MET: Live in HD v sobotu 23. března
17.03.2024 • Dva týdny dokumentárních parádiček, kde jinde než na Prima ZOOM
14.03.2024 • The Players Championship – vrchol PGA Tour slaví 50 let
11.03.2024 • Sledujte E! Živě z červeného koberce: Oskaři 2024

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist