Jarní knihy z Albatros Média: Nesbø, Březina, Hanks, Lukášková, Štifter, Bechynková…

Jarní knihy z Albatros Média: Nesbø, Březina, Hanks, Lukášková, Štifter, Bechynková…

Tisk

albatros 200Nová kuchařka na efektní pohoštění pro přátele, fenomén turistické značky, poznávání Brna a Jeseníků, či hlubin minulosti, zločiny, které se skutečně staly. Příběh o tom, jak vzniká hollywoodský film z pera oscarového herce Toma Hankse, životní zážitky z fotbalového hřiště i z válečné zóny, nevšední thriller Jo Nesbøho – o tom jsou knihy, na které se čtenáři mohou těšit ve 2. čtvrtletí tohoto roku.

Pořádně vypečená kuchařka, se kterou rozjedete každou party

Všichni rádi slavíme, ale jak ze setkání s přáteli a rodinou udělat skutečně výjimečné chvíle? S tím vám pomůže stylové pohoštění, které pod vedením food blogerky Michaely Rau připravíte raz dva. V její kuchařce najdete prověřené recepty pro děti i dospělé. Sladké pečení, slané pečivo, drobné chuťovky, zákusky, pomazánky, saláty a drinky – to vše díky ní budete mít v malíku. K tomu připočtěte také detailní návody na přípravu sladkých těst a krásné inspirativní fotografie. A party může začít!

Michaela Rau: Recept na oslavu
Cpress, vychází (i jako e-kniha) 25.3.

Tuto knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Najděte si důvod k pečení

albatros recept-na-oslavu

Průvodce jak Brno! 19 hravě ilustrovaných výletů pro malé i velké

Připravte se na hravou dávku výletů, které vás zavedou na Petrov, do Starého Brna, na Špilberk, do Mariánského údolí, na Kamenný vrch i do tajuplného brněnského podzemí. U každé vycházky najdete také pověsti, hromadu zajímavostí, tipy na zajímavé aktivity, zábavné úkoly a kvízové otázky. Tohoto úžasně ilustrovaného průvodce využijí nejen rodiny, ale také učitelé či vychovatelé. Inspirace k obohacení školní výuky totiž nikdy není dost!

Eva Obůrková: Hravý průvodce Brnem
Fragment, vychází (i jako e-kniha) 18.4.

albatros hravy-pruvodce-brnem

Mytologií prostoupený příběh z dob mezolitu od oceňovaného autora

Tam, kde se dnes leskne hladina Lipna a zvedají se šumavské kopce, se před tisíci lety rozprostíralo území mezolitických lovců. Jeden z posledních ostrůvků původního lidského způsobu života ale musel dříve nebo později čelit nově příchozí civilizaci zemědělců a pastevců. Na pozadí mýtu o labutí panně, který patří k nejstarším lidským vyprávěním, se rozvíjí první opakování příběhu Evropy: s jeho migrací lidí a kultur, válkami, odchodem starého a příchodem nového, krví, násilím… i se záblesky naděje.

Jiří Březina: Labuť a lovec
Vyšehrad, vychází (i jako e-kniha) 22.4.

albatros Labut-a-lovec

Příběh českého unikátu ve výpravné knize plné fotografií

Turistická značka. Český fenomén, který nemá ve světě obdoby. Ve své DNA ji mají vepsanou celé generace Čechů a Slováků. Tento průvodce je pro všechny, kteří si bez značek své výlety už neumějí představit, i pro ty, kteří se chtějí dozvědět, jaké příběhy za nimi stojí. Novinář Marek Šálek vám ukáže fascinující historii turistického značení, doporučí zajímavé trasy a odhalí třeba i to, jakou stopu zanechala česká značka v Mongolsku nebo Brazílii. A také prozradí, jak se stát opravdovým značkařem!

Marek Šálek: Turistická značka
nastole, vychází (i jako e-kniha) 25.4.

albatros Tutisticka-znacka

Cesta do duše fotbalového šoumena

Švanci je zpět! Známý sportovní bohém a osobitý fotbalový glosátor vzpomíná na památné okamžiky svojí kariéry. Před nikým a ničím si nebere servítky, nezatěžuje se zbytečnými kličkami a jde rovnou na bránu. Jak vypadal jeho „život po životě“, který nastal po ukončení aktivní hráčské dráhy? Jaké pikantní historky se odehrávaly v zákulisí? Barvité vyprávění, které vás vezme do středu českého fotbalového dění, je zábavné a výbušné jako Petr Švancara sám.

Petr Švancara: Já su já
XYZ, vychází (i jako e-kniha) 25.4.

albatros svanci

Osudy uštknuté dobou. Příběh inspirovaný skutečným vyprávěním

Mrazivé ulice Moskvy, bezútěšný gulag, bojiště druhé světové války i poválečná Praha. Tam všude zavanou dějiny trojici přátel vyrůstajících v nedotčené přírodě Podkarpatské Rusi. Bezstarostné dětství se pro Helenu, Michala a Romana proměnilo v hýčkanou vzpomínku. Během strastiplného putování podstupují řadu zkoušek, ale také zažívají záblesky naděje a lidskosti. Jenže v jedovatých časech se pod maskou člověka může skrývat charakter hada…

Lucie Hlavinková: Svátek hada
Motto, vychází (i jako e-kniha) 2.5.

albatros svatek-hada

Dvě staletí příběhů. Povídková mozaika bouřlivé rodinné historie

Jak daleko sahá paměť jedné rodiny? Ve vyprávění sedmi mužů se odvíjí pohnutý příběh prorůstající dvěma staletími. Lékař v roce 1832 se připravuje na nejdůležitější životní zkoušku, když do Čech přichází dosud nepoznaná epidemie. Chlapec v roce 1955 pátrá po tom, co se v jeho rodině přihodilo na konci druhé světové války. Nejmladší generace se chce odpoutat od společenských konvencí a zařídit se po svém. Kniha jako rodokmen, slova jako most mezi generacemi. Vstupte na něj… a kráčejte opatrně.

Jan Štifter: Krajina roztavených zvonů
Vyšehrad, vychází (i jako e-kniha) 6.5.

albatros Krajina-roztavenych-zvonu

Zábavný i dojemný román z filmového světa v režii oscarového herce Toma Hankse

Úvodní scéna: Píše se rok 1947. Nečekaná návštěva strýce Boba, bývalého mariňáka, zanechá v pětiletém Robbym silný dojem. Střih: Rok 1970. Z Robbyho je tvůrce undergroundových komiksů. Opětovné setkání se strýcem inspiruje jeho nové dílo. Střih: Současnost. Úspěšný režisér objeví hipísácký komiks ze sedmdesátých let a začne podle něj točit akční trhák. Na place se sejdou arogantní představitel hlavní role, krásná superhrdinka a houf dalších postaviček – od herců po členy filmového štábu. Kamera jede… Akce!

Tom Hanks: Biják
Motto, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 16.5.

albatros bijak-jak-se-dela-velkofilm

Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne?

Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?

Markéta Lukášková: oDVAha
Motto, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 16.5.

albatros odvaha

Do třetice všeho krvavého! Další pokračování bestselleru podle oceněného podcastu

Brutální i záhadné případy opět ožívají v nervydrásající sbírce příběhů. Lucie Bechynková, jedna z tvůrkyň podcastového fenoménu Opravdové zločiny, vás provede ponurými událostmi z různých koutů světa. Čeká vás jeden z nejhorších sériových vrahů německé historie, francouzský zabiják spalující své oběti v kamnech, americký Dům hrůzy nebo neuvěřitelný osud stalkera, který se stal partnerem zpěvačky švédské skupiny ABBA. A tím to nekončí – připravte se, že na povrch vyplavou nejděsivější stránky lidské povahy…

Lucie Bechynková: Opravdové zločiny III
nastole, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 16.5.

albatros opravdove-zlociny

Nesbø v novém žánru! Thriller s hororovými prvky, který vás pohltí

Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenže sluchátko vzápětí Toma sežere. Richardovi nikdo nevěří a po zmizení dalšího spolužáka ho čeká pobyt v nápravném zařízení. Jak dokáže, co se doopravdy stalo? A není náhodou všechno úplně jinak?

Jo Nesbø: Noční dům
Kniha Zlín, vychází (i jako e-kniha a audiokniha) 20.5.

albatros Nocni dum

Nejoriginálnější průvodce, který se vám letos dostane do rukou

Michael se v živoucí virtuální hře Mýtina dostal na vrchol. Před dvěma lety však vlivem špatného rozhodnutí přišel o přátele a od herní společnosti dostal ultimátum, které ho vyřadilo ze světového žebříčku. Když se objeví unikátní boss, Michael se rozhodne vrátit. Kolaps kódu však způsobí, že jeho stará postava nelze načíst a on se ocitá v kůži hraničáře první úrovně. Navíc zjišťuje, že ke zničení původní guildy možná nevedlo špatné rozhodnutí, ale zapříčinily ho živly z temných zákoutí populární hry…

Lukáš Abt: Čti Jeseníky Výlety za poznáním i přírodou pro rodiče a děti
Fragment, vychází (i jako e-kniha) 23.5.

albatros cti-jeseniky

Neuvěřitelné zážitky ze služby v Izraelských obranných silách

O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Švejk v Jiříkově vidění, jeho historky jsou autentickým svědectvím o jednom z nejvýbušnějších regionů světa. Poznejte s ním izraelskou armádu z unikátního úhlu pohledu! Knihu doplňuje rozhovor s Petrosem Michopulosem z podcastu Kecy a Politika.

David Shorf: Sloužil jsem v Gaze
nastole, vychází (i jako e-kniha) 23.5.

albatros slouzil jsem v Gaze

Šokující milníky brněnské kriminální historie

V samém srdci Moravy se odehrály případy, které otřásly i zkušenými kriminalisty. Vydejte se na cestu temných odhalení a poznejte hrůzné události z Brněnska! Čeká na vás řádění nevyléčitelného sadisty, absurdně kruté loupežné vraždy i případ matky, která si objednala smrt vlastního syna. Odhalíte osudy nenasytného sexuálního fantoma, kdysi nadějného boxera závislého na pervitinu nebo čtyřnásobného vraha původem z Ameriky. Brány do skutečného světa zločinu, kde je pravda děsivější než fikce, se otevírají…

Ivana Žáková: Skutečné zločiny v Brně a okolí
Cpress, vychází (i jako e-kniha) 13.6.

albatros skutecne-zlociny-brno

Více informací: www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sbohem, cizinko aneb román o vztazích s detektivní zápletkou

sbohem cizinko daniela kovarova"Neporovnávej svůj život s jinými. Nemáš potuchy, čím museli projít.“
Regina Brett

...

Divadlo

Tygr v tísni uvádí imerzivní inscenaci Mistr a Markétka

mistr a marketka 200Počátkem června ožije historický palác Hrzánů z Harasova v centru Prahy imerzivní inscenací legendárního románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka. Inscenace nechá diváka volně procházet mnohovrstevnatým dějem a hledat si cestu v...

Film

Letní filmová škola zveřejnila denní program. Dalším hostem festivalu bude Lav Diaz

LFS23 newsletter – 2 (2)Hostem 49. Letní filmové školy Uherské Hradiště bude filipínský režisér, držitel Zlatého lva z Benátek Lav Diaz, který převezme Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. V rámci doprovodného programu vystoupí Davi...