„Překvapilo mě, kolik už mám nasbíraných historek,“ říká k nočním prohlídkám Kateřina Michejdová

Kateřina Michejdová je jednou z novějších hereckých posil slováckého souboru. Noční prohlídky divadla, které budou už zítra součástí Noci divadel, si však velmi užívá.

Noc divadel je oblíbenou akcí herečky Katky Michejdové

Katko, jaké máte vzpomínky na minulou Noc divadel?

Moc ráda jsem se přihlásila k úkolu provázet diváky po divadle. Byla jsem ale nervózní, že dostanu otázky, na které nebudu znát odpovědi. A to se i stalo, ale měla jsem u sebe skvělou uvaděčku Lucku a na stanovištích odborníky, kteří na dané téma umí mluvit hodiny. Andrej o světlech, Jitka o práci nápovědky, Petr o technické složce a parametrech divadla... Myslím, že na téměř všechny otázky dostali diváci odpovědi, a když ne, byli velice chápaví a to mně uklidnilo.

Překvapilo něco vás samotnou?

Kolik historek už mám za tu krátkou dobu v divadle nasbíraných! Skoro každé dva kroky jsem se musela zastavit, protože jsem chtěla něco povyprávět. Třeba jaké teplo vydávají reflektory a jak hrozné horko mi je při Limonádníkovi. O propadle a o Davidu Vaculíkovi, který nás rozesmívá, když ho není vidět. Jak se mi na jevišti rozpadla bota a sotva jsem zašla do zákulisí, už jsem měla nachystané boty nové, a tak dál a tak dál.

To muselo bavit vás i diváky…

To ano. Dokonce jsem začala zdržovat i další skupinu, kterou vedl Jirka Hejcman. Ten se na mě po chvíli i mračil. Jestli budeme tentokrát znovu provádět, myslím, že si dá pozor, aby neměl svou skupinu po mně (smích).