Syn se rozhodl darovat matce mixér a sadu nádobí: „Tyhle krámy dej své ženě. Já chci zájezd k moři“

Mladí manželé se zadlužili kvůli vlastnímu bydlení a zatím si nemůžou dovolit ani založit rodinu. Tchyně jim navíc hází klacky pod nohy neustálými požadavky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Dokonale vycházet s rodiči po celý život je často hodně složité. Jakmile potomek dospěje, postaví se na vlastní nohy a najde si partnera, stává se, že se vztahy zkomplikují. Své o tom ví čtenářka DámskéhoDeníku Petra D. z Jihlavy. Manželova matka nám dělá ze života peklo už od samého začátku. Nechtěla jsem se do toho nejdřív plést, ale tohle se už nedá dál vydržet. Mám toho dost,“ napsala nám do redakce.

Mladí manželé se zadlužili kvůli bydlení

S manželem se potkali na vysoké škole. Zamilovali se a po škole se vzali. Hned po svatbě to ale neměli lehké. Problematické bylo sehnat bydlení. „Manžel bydlel se svou matkou v třípokojovém bytě. Polovina je jeho, ale to nám není nic platné. Bydlet společně bylo nemyslitelné. Chtěla jsem byt vyměnit za dva menší, ale tchyně byla proti,“ uvedla paní Petra s tím, že dál se vměšovat mezi manžela a jeho matku nehodlala.

Tchyně nám po narození vnuka nijak nepomohla, na všechno měla jen nesmyslné poučky. „Už toho mám dost!“ neskrývá hněv Denisa

Nakonec se mladý pár rozhodl, že si pořídí vlastní bydlení na hypotéku. Koupili si starší byt a postupně ho rekonstruovali. „Všechno jsme si zařizovali sami a od nikoho jsme nic nechtěli. Oba jsme tvrdě pracovali a skoro jsme se ani neviděli. Nemohli jsme ani pomyslet na to, že bychom měli děti, dokud nebudeme rozumně bydlet. Nestěžuji si ale, vždyť jsme to dělali pro sebe,“ vypráví čtenářka.

Tchyně si řekla o zájezd k moři

Když byla rekonstrukce hotová, oba s manželem snili o chvíli, kdy splatí úvěr a budou si moci začít užívat. „Chceme konečně vypnout a vyrazit si třeba na dovolenou k moři a taky mít dítě. Jenže to by tady nesměla být tchyně se svými požadavky. Chápu, že bychom měli pomáhat rodičům, ale my sami máme ještě finanční problémy,“ vysvětluje paní Petra. Její manžel ale dával své matce peníze na léky, různá vyšetření a také na byt, který mu zčásti patří.

tchýně a snacha iZdroj fotografie: Depositphotos

Tchyně ho i nadále odmítá vyměnit za menší, takže je vlastně v pasti. „Vůbec si neuvědomuje, že si nemůžeme dovolit ani založit rodinu, natož ji podporovat,“ rozčiluje se čtenářka. Nároky tchyně se ale stupňují. Korunu tomu nasadila, když měla narozeniny a syn jí koupil mixér a sadu nádobí. „Víte, co mu řekla? Tyhle krámy dej své ženě. Já chci zájezd k moři,“ svěřila se šokovaná čtenářka. „Manžel jí na to řekl, že o tom budeme přemýšlet. Já to ale odmítám. Už toho mám dost,“ dodala paní Petra.

Co byste dělali, kdybyste byli na místě čtenářky?

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Zobrazit další články