Otec se pochlubil videem, jak zachránil svého syna. Jen díky pohotovým reflexům ho stihl chytit před tím, než skočil z vysoké zídky

Nebýt pohotové reakce tatínka, mohlo dojít k velké tragédii. Jeho syn málem spadl z vysoké zídky.

Plačící malý chlapec v náročí otce i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Každý rodič by si měl uvědomit, že by své malé dítě neměl nenechávat bez dozoru. Stačí totiž vteřina a může dojít k tragédii. Samozřejmě se nedá vždy zabránit pádům, úrazům a úderům, ale pokud je jejich počet snížen na minimum, mohou si otcové i matky gratulovat. Nedávno se na internetu objevilo video, na kterém je zachycen otec, díky jehož reflexům nedošlo k neštěstí.

Malé děti nemají vyvinutý pud sebezáchovy

Snad téměř každý rodič zažil situaci, při které se mu málem zastavilo srdce, když své dítě zachránil před nepříjemným a bolestivým úrazem. Malé děti jsou velmi živé, nemají ještě nastaven pud sebezáchovy, a tak se bezhlavě vrhají z velkých výšek, sahají na rozpálené nádobí nebo se snaží do svých úst nacpat vše, co je zrovna napadne, především tedy to, co do nich rozhodně nepatří.

V takových chvílích se musí z otce či matky stát jakýsi superhrdina, aby při své činnosti dokázal zpozorovat hrozící nebezpečí a pomocí svých reflexů zabránit tragédii. Jednu takovou situaci zachytila domovní kamera a vzniklé video bylo poté zveřejněno na Instagramu. Během chvíle jej zhlédly statisíce internetových uživatelů, nyní má přes 700 tisíc lajků a mnoho komentářů.

Muž zareagoval s naprostým klidem

Kratičká nahrávka ukazuje muže, který je pravděpodobně otcem dítěte, jež s ním vychází z domovních dveří. Pán má plné ruce balíčků a tašek. Malý chlapec, kterému mohou být zhruba tři roky, se ve vteřině ocitne na kraji vysoké zídky, přičemž jeho tatínek je k němu v danou chvíli otočen zády. Když chlapec udělá krok do prázdna, otec jej na poslední chvíli zachytí za ruku, čímž zabrání jeho pádu z velké výšky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @memelif3_

Celé mužovo počínání působí velmi klidně, což naznačuje, že se tato situace nestala poprvé. Jeho reflexy jsou tedy pravděpodobně již vytrénované. Tatínek na videu je důkazem toho, že role otce je v životě dítěte velmi důležitá. Nejen matka totiž vycítí hrozící nebezpečí. Podle webu ŠanceDětem tatínkové dokonce zvyšují psychickou odolnost dítěte, což nahrávka také potvrzuje.

Otec i dítě na videu totiž působí vyrovnaně a celý incident se obešel bez křiku a pláče. Je známo, že s tatínky je větší legrace, což dokazuje také video, které jsme na DámskémDeníku již zveřejňovali a na němž vousatý tatínek pobaví a překvapí svou malou dcerku.

Co říkáte na otcův reflex?

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Zobrazit další články