Dostál neodvrátil prohru Anaheimu, Colorado předvedlo čtyřgólový obrat

ČTK ČTK
25. 3. 2024 8:23
Český hokejový brankář Lukáš Dostál 24 zásahy neodvrátil prohru Anaheimu 2:3 v prodloužení na ledě Tampy Bay. Duel NHL rozhodl v 61. minutě Anthony Cirelli. Colorado porazilo Pittsburgh 5:4 v prodloužení i přes to, že prohrávalo už 0:4.
Lukáš Dostál
Lukáš Dostál | Foto: Reuters

Anaheim poslal ve 14. minutě do vedení Ross Johnston, Tampa ale ve druhé třetině skóre zápasu otočila. Jako první Dostála překonal Anthony Duclair a o necelých deset minut později zlomil skóre na stranu Lightning Luke Glendening.

Ducks v úvodu třetího dějství zásluhou obránce Pavla Mintjukova srovnali a dovedli zápas do prodloužení. V tom českého brankáře po 59 sekundách prostřelil Anthony Cirelli, jenž protáhl svou bodovou sérii na sedm zápasů a zařídil Lightning šestou výhru v posledních sedmi duelech.

Útočník Floridy Sam Reinhart dvěma góly řídil výhru 4:1 nad Philadelphií a poprvé v kariéře překonal hranici 50 branek za sezonu.

Kanadský kanonýr se přes 50 přesných zásahů dostal jako třetí hráč v sezoně a navázal na nejlepšího střelce ligy Austona Matthewse a Zacha Hymana z Edmontonu, který metu překonal jen o pár minut dříve v duelu s Ottawou.

Hyman v čase 23:34 poslal Oilers do vedení 3:1, jeho branka ale byla tím posledním, co hosté v kanadské metropoli předvedli. Senators čtyřmi góly v řadě otočili na konečných 5:3 a vyhráli podruhé za sebou. Edmonton i přes druhou ztrátu za sebou drží v tabulce Západní konference páté místo.

NHL:

Washington - Winnipeg 3:0, Colorado - Pittsburgh 5:4 v prodl., NY Islanders - New Jersey 0:4, Ottawa - Edmonton 5:3, Seattle - Montreal 1:5, Carolina - Toronto 2:1, Arizona - Dallas 2:4, Anaheim - Tampa Bay 2:3 v prodl., Calgary - Buffalo 1:4, Philadelphia - Florida 1:4.

 

Právě se děje

Další zprávy