Vyhrajte důležitý úkol pro mladého druida z Mistle Endu

gryfova-zkouska-perex
Když se Cedrik přestěhuje do Skotska, nemá tušení, že to nebude jediná změna v jeho životě. Zakrátko totiž zjišťuje, že má magické schopnosti a na tom, zda přijme zodpovědnost, která z nich plyne, závisí mnohé.

Setkání s magickým strážcem Mistle Endu

Když se Cedrik s otcem stěhuje do Skotska, nemá ani tušení, jaké síly dřímají v jeho nitru. Své schopnosti nečekaně objeví poté, co jej jedné noci magický strážce Mistle Endu vyzve, aby složil gryfovu zkoušku. Zaskočený Cedrik při ní zjišťuje, že je jedním z posledních žijících druidů na světě. A být druidem znamená zejména zodpovědnost a závazek. Od té chvíle musí rozvíjet své nadání, neboť je to právě on, který může zabránit hrozícímu narušení rovnováhy mezi člověkem, magií a přírodou. Propukne boj, na který však mladičký druid není zatím připraven. Naštěstí mu jsou nablízku kamarádi, sourozenci Emily a Elliot – ona jako bystrý měnlivec, on jako budoucí čarodějnický mistr.

 

Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška

Autor: Benedict Mirow

Vydalo: nakladatelství Bambook
Ilustrace: Max Meinzold
Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2024
ISBN: 978-80-271-5005-2

Přečtěte si více o knize Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Bambook. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Značka Bambook je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

 

Ukázka z knihy

Město obklopovala středověká zeď s cimbuřím, a když vjížděli ponurou branou, měl Cedrik pocit, jako by se nořil do nějakého dávno minulého světa. A to, co se ještě z dálky zdálo cizí, chladné a negativní, je teď vítalo s úžasnou vřelostí. Vnímal jeho téměř slavnostní náladu. Sněhová pokrývka v ulicích se zlatě třpytila ve světle starodávných pouličních lamp. Většina úzkých a vysokých domů postavených v gotickém stylu byla z tmavého pískovce. Se stupňovitými štíty, arkýři a bohatě zdobenými fasádami vypadaly téměř jako začarované. Ve většině domů se svítilo a nad mnoha dveřmi a okenními rámy Cedrik rozeznával jmelí nebo větvičky cesmíny. Když se na cestě proti nim náhle objevil kočár nebo sáně tažené koňmi, Cedrika to ani nepřekvapilo. Pan McKanaghan jel velmi opatrně stále užšími uličkami, dokud neprojeli kamennou branou a nezůstali stát na nádvoří lemovaném vysokými stromy.
„Tak a jsme tady. Aberdeenské náměstí č. 13. Místní škola.“ (str. 17)

 

O autorovi

Benedict Mirow se narodil v roce 1974 v Mnichově. Tento etnolog a režisér již po léta píše a natáčí dokumenty a filmové portréty umělců mezinárodní kulturní scény. Po letech strávených v Africe a ve Vídni nyní Benedict Mirow žije se svou dcerou a dvěma kočkami v Mnichově a věnuje se psaní dětských fantasy románů.
(Zdroj informací: nakladatelství Bambook)

 

Vyhrajte knihu Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška

Cedrik se ve Skotsku musí vyrovnat nejen s tím, že se přestěhoval do země, kde nikoho nezná, ale především se zjištěním, že je jedním z posledních žijících druidů na světě. A navíc právě na něm je, aby zabránil hrozícímu narušení rovnováhy mezi člověkem, magií a přírodou. Na takovou zodpovědnost není mladičký druid ještě připraven, ale naštěstí má po boku své nové kamarády Emily a Elliota. Přečtěte si, jak jejich příběh dopadne, ve fantasy knize pro děti od Benedicta Mirowa.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Bambook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška
probíhá od 26. března do 8. dubna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské fantasy Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKronika města Mistle End – Gryfova zkouška

Mirow, Benedict

bambook, 2024

Napsat komentář